3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Criza a dublat abandonul şcolar în rândul adolescenţilor

Anii de criză au condus la o creştere a abandonului şcolar, în special în perioada trecerii de la gimnaziu către studiile liceale sau profesionale, pentru că mulţi tineri migrează în speranţa de a suplimenta veniturile familiei, spun specialiştii.

Cea mai mare rată a abandonului şcolar, de aproape 20%, se înregistrează în învăţământul profesional, unde, de altfel, acest indicator s-a dublat în 2011 faţă de 2010 (acestea fiind cele mai recente date disponibile), potrivit informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Climatul social şi economic din perioada de criză au făcut ca cerinţele de muncă să fie reajustate. Cazurile de abandon şcolar se înregistrează pe fondul manifestării unor factori financiari, părinţii fiind în imposibilitatea de a-şi întreţine copiii la şcoală“, explică profesorul Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Muncipiului Bucureşti.

În 2011, rata abandonului şcolar a înregistrat cele mai scăzute valori în învăţământul primar şi gimnazial (1,6%, respectiv 2%), deşi aceste valori se află în uşoară creştere faţă de anul precedent. Vârsta adolescenţei coincide cu o rată a abandonului studiilor de trei ori mai mare faţă de ciclurile inferioare, după datele INS.

Continuare pe Ziarul Financiar

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI