Slider

 

Critici dure din partea unui consilier păşcănean, la adresa conducerilor regiei şi societăţilor aflate în subordinea legislativului local. Leonard Ursu  ( foto)  de la PSD a votat împotriva proiectelor privind organigramele şi statele de funcţii pentru anul 2017 pe motiv că nu au fost luate măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă. El a solicitat resetarea serviciilor publice locale, un moment zero de analiză şi decizie pentru stoparea pierderilor şi datoriilor iar membrii Consiliilor de Administraţie să ia deciziile necesare, nu să paseze responsabilitatea consilierilor locali.
Discuţiile au pornit de la proiectul privind soarta fostului operator de apă şi canalizare. Consilierul PSD susţine că actuala conducere, care a anunţat că îşi va da demisia dacă legislativul local nu va aproba noi obiecte de activitate, trebuia să ceară dizolvarea societăţii imediat după ce a rămas fără serviciile de apă şi canalizare, conform prevederilor cuprinse chiar în statut. Leonard Ursu a spus că nu este de acord  cu noile atribuţii pe motiv că prin votarea proiectelor ar însemna că aleşii locali să îşi asume responsabilitatea în locul directorilor, pentru problemele de acolo.
Criticile au continuat şi la adresa societăţii locale de salubriutate. Directorul Eduard Dumea a fost luat la întrebări de ce nu face reduceri de personal şi cheltuieli pentru ca unitatea sa isi poata desfasura activitatea şi a adus aminte că administraţia locală a alocat, din nou, sume importante de bani din bugetul local pentru achitarea unor datorii.
Nici regia locală de termoficare nu a scăpat de criticile consiliului PSD. Leonard Ursu a cerut cont directorului de ce nu au fost făcute investiţiile asumate în ultimii ani de zile, pentru eficientizarea activităţii de termie şi reduceri de personal, acolo unde a fost redusă activitatea. El a solicitat prezenta directorului tehnic al regiei pentru a da explicaţii şi a atras atenţia că fondul de salarii este prea mare.
Noile obiecte de activitate de la PSA au primit aviz negativ din partea Comisiei Juridice iar restul proiectelor privind soarta regiilor, aviz pozitiv. Ele urmează să fie supuse aprobării Consiliului Local în plenul şedinţei programată miercuri 31 mai, de la ora 10.00.

Slider
loading...