12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

#COVID-19: Guvernanților, în al 12-lea ceas, 12 întrebări. Urgente rău! (P)

 

 1. Care sunt criteriile clare prin care ați hotărât închiderea doar a anumitor sectoare? Cine sunt specialiștii consultați și în baza căror studii ați venit cu noile restricții?
 2. De ce Guvernul refuză decontarea testelor private COVID-19, în condițiile în care există acuze că unii au legături cu spitalele private ce oferă aceste servicii? Există vreo legătura între faptul că PDL-ul, absorbit acum de către PNL, ținea morțiș să privatizeze sistemul medical românesc?
 3. Cum își vor exprima votul românii internați în spitale, cei aflați la terapie intensivă și cei aflați în carantină la domiciliu sau în autoizolare? Care sunt procedurile pe care le-ați pregătit?
 4. Puteți testa toții alegătorii la alegerile parlamentare, testare în masă ca în alte țări, sau nu?
 5. Vaccinul Pfizer pentru COVID-19 va fi în curând disponibil, dar are nevoie de logistică (-80 de grade Celsius), ce măsuri ați luat deja în acest sens? Ce faceți pentru a mări capacitatea României referitor la transport, depozitare și vaccinare efectivă?
 6. Pe fondul crizei economice, ați luat în calcul impozitarea pensiilor speciale pe următoarele 6 luni, atât din solidaritate față de sectoarele afectate de închideri, cât și din raționamente financiare, acești bani putând fi alocați către sănătate?
 7. De ce întârzie zilnic bilanțul orei 13?
 8. De ce ați instaurat Starea de Urgență în primăvară și acum, la peste 10.000 de cazuri într-o singură zi, nu luați aceleași măsuri? Pe 09.07.2020, Ministrul Tătaru afirma că la 10.000 de cazuri în 3-4 zile se impune o nouă Stare de Urgență. Ce se întâmplă? https://www.agerpres.ro/sanatate/2020/07/09/interviu-video-nelu-tataru-cand-avem-zece-mii-de-cazuri-in-trei-patru-zile-la-nivelul-intregii-tari-se-impune-starea-de-urgenta–537693
 9. Sunt suficiente voci care acuză că numărul real al bolnavilor este de 10 ori mai mare decât cel prezentat în bilanțul oficial. Starea de Urgență a fost instituită cu argumentul de a evita colapsul sistemului medical, acum deja avem morți din lipsa locurilor în spitale, dar transmiteți că lucrurile sunt sub control și chemați populația îmbolnăvită la vot. Care este adevărul, care este situația reală în care ne aflăm?
 10. În data de 28.10.2020, Ministrul Sănătății spunea că România poate efectua 50.000 de teste zilnic, însă acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. De ce și când se va întâmpla acest lucru? După alegeri, înainte, sau niciodată?

http://stiri.tvr.ro/ministrul-sanata-ii-nelu-tataru-ajungem-la-50-000-de-teste-de-coronavirus-pe-zi_872555.html#view

 1. Exceptând sfaturile de a purta mască și spălatul mâinilor, ce măsuri reale poate lua omul de rând, în condițiile în care prețul măștilor și al dezinfectanților a sărit peste tot?
 2. Credeți sincer că măsurile luate până acum țin cu adevărat situația sub control, așa cum declarați?

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI