3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Costurile incompetentei, platite din banii pascanenilor. Unele lucrari de reabilitare a parcului Pestisorul nu au fost trecute in proiectul finantat de UE

Incep sa apara costurile ascunse pentru numeroasele greseli de proiectare de la Planul de Dezvoltare a Zonei Vale, cele 4 proeicte aflate in diferite etape de implementare fiind cofinantate din fonduri europene. In unele cazuri, cheltuielile neeligibile care trebuie suportate de la bugetul local au crescut de la 2 la peste 20% .

De exemplu la proiectul privind reabilitarea parcului Pestisorul nu au fost prevazute cheltuieli pentru refacerea canalizarii, pentru consolidarea bazei versantului impadurit si pentru drenarea terenului. Toate aceste lucrari urmeaza sa fie rezolvate cu banii Primariei Pascani , desi puteau fi folositi banii europeni daca erau trecute in proiectele si docuemntele facute de fosta administratie.

De exemplu, astazi muncitorii de la societatea de apa si canal au inceput lucrarile de decolmatare si reabilitare a retelei de canalizare pe o distanta de 250 m. Directorul societatii nu stie la cat se va ridica nota de plata si cine o va achita, executia lor fiind facuta la cererea Primariei Pascani.
Costuri suplimentare vor fi si pentru realizarea retelelor de iluminat pe aleile pietonale. In mod surprinzator Primaria vrea sa puna si becuri elecrice pe stalpii cu panouri solare, pe motiv ca sunt montati la umbra copacilor. De asemenea costurile pentru reabilitarea luciului de apa vor fi suportate tot din bugetul local.

Mentionam ca proiectul privind reabilitarea parcului Pestosorul trebuie sa fie finalizat in aprilie 2014 , valoarea contractului de executie fiind de 1,6 mil de euro.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI