More

  Copii opăriți și intoxicați cu medicamente

  Array

  Copii opăriţi şi intoxicaţi cu medicamente, aşa arată bilanţul din acest week-end de la Spitalul Municipal Paşcani. Este vorba de 3 copii cu vârste de 2,3 şi 4 ani care au ajuns pe mâinile medicilor după ce au fost victime ale neatenţiei părinţilor.
  Neatenţia părinţilor i-a băgat în spital. Este vorba de câţiva copii care au ajuns în acest sfârşit de săptămâna pe mâna medicilor.
  De exemplu, un băieţel în vârstă de 2 ani din comuna Valea Seacă a ajuns la spital intoxicat cu medicamente. Mama acestuia spune că a observat lipsa pastilelor din casă de aceea a cerut ajutor medical. În urma investigaţiilor efectuate cadrele medicale au confirmat că cel mic a luat Rivotril un medicament cu efect de calmare, eliberat doar cu prescripţie medicală.

  Un alt băiat de 3 ani din satul Conteşti, comuna Valea Seacă a fost adus la CPU, după ce a fost opărit chiar de mama lui. Aceasta nu a verificat temperatura apei înainte de a baga copilul să îi facă baie. Din cauza temperaturii foarte mari a apei băiatul s-a ales cu arsuri grave de gradul I şi II la fund. După stabilizare, medicii au decis transferarea băieţelului la UPU Sf. Maria din Iaşi pentru tratament de specialitate.

  Şi un copil de 4 ani a ajuns opărit la spital. Băieţelul din Todirești a ajuns în week-end la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Paşcani cu arsuri de gradul II la mâna stângă. Şi în cazul acestuia medicii păşcăneni au decis trimiterea la Spitalul Sf. Maria pentru tratament de specialitate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp