14.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Controale in targul de la Hirlau. Amenzi si trei permise retinute

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA HÎRLĂU, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 24iulie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, poliţiştii Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a actelor de cerşetorie şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice, în cadrul zilei săptămânale de târg.

 

Au fost verificate 13 unităţi comerciale, 21 de autovehicule şi 4 atelaje hipo. Au fost legitimate 59 de persoane.

 

 Poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni  contravenţionale, în valoare de 5.400 lei, dintre care 5 conform Legii nr. 61/1991, 4 conform Legii nr. 12/1990, iar 7 conform O.U.G. nr. 195/2002. Au fost reţinute în vederea suspendării 3 permise de conducere.

 

Exemple:

1. A fost sancţionată cu amendă  în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 12/1990 o femeie, de 46 ani, din comuna Stolniceni Prăjescu, deoarece a fost identificată în incinta pieţei agroalimentare Hîrlău în timp ce efectua acte de domerţ cu anvelope auto, fără a avea afişat la loc vizibil preţul de vânzare practicat.


2. A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 un bărbat, de 31 ani din comuna Belceşti, deoarece i-a adresat cuvinte şi expresii jignitoare unei femei din aceeaşi localitate, provocând scandal şi indignarea cetăţenilor pe drumul sătesc.


3. A fost depistat un bărbat, de 35 ani, din Republica Moldova care a condus un autoturism pe DE 58, pe raza localităţii Scobinţi efectuând o manevră neregulamentară de depăşire a unui autovehicul în zona de acţiune a indicatorului depaşirea autovehiculelor interzisă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 580 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, reţinându-i-se permisul de conducere pentru o perioadă de 30 zile.

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI