1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Consiliul Local a aprobat campania de informare pentru colectare selectivă

Campania de informare a păşcănenilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere va începe la jumătatea lunii iulie. Ea va fi derulata până la sfârşitul anului cu scopul de creştere semnificativ cantitatea de deşeuri reciclabile şi scăderea costurilor de colectare şi transport. O hotărâre în acest sens, a fost aprobat de consilierii locali în şedinţa de pe 30 iunie. Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu, cea care a iniţiat proiectul a explicat că acţiunea intitulată „Colectează selectiv!” ar urma să fie desfăşurata pe parcursul a şase luni de zile, până la sfârşitul acestui an, la 5503 case. Costurile sunt estimate la 42 600 lei şi urmează să fie acoperite de la bugetul local.
Aproape toţi banii vor fi cheltuiţi pe achiziţionarea de saci pentru depozitarea de hârtie, carton, PET-uri şi doze de aluminiu. Fiecare gospodărie individuală, urmează să primească câte 24 de saci de 120 l, câte unul pe săptămână şi va fi preluat de operatorul de salubritate.
Totodată vor fi achiziţionate câte 500 de şepci, tricouri şi rucsacuri dar şi materiale informative care urmează să fie distribuite cetăţenilor.
De asemenea consilierul Sorin Olariu a astfel de măsuri să fie luate şi pentru agenţii economici din zona caselor.
În ceea ce priveşte colectarea selectivă la blocuri, municipalitatea intenţionează să amplaseze 11 module integrate în zonele aglomerate. Ele urmează să fie achiziţionate în cursul săptămânii viitoare, banii fiind alocaţi de la bugetul local. La Târgu Frumos, au fost deja amplasate 12 module în zonele de blocuri.
Consilierii din opoziţie au atras atenţia ca astfel de acţiuni ar fi trebuit organizate de administratia mai devreme, pentru creşterea gradului de colectare selectivă a gunoiului.
În replică viceprimarul municipiului a explicat că şi consilierii locali au posibilitatea şi obligaţia de a se implica în astfel de acţiuni.
Acţiunea „Colectează selectiv!” va fi organizată de Primăria municipiului Paşcani în colaborare cu operatorul de salubritate şi asociaţia judeţeană ADIS. Iniţial campania a fost programată în perioada martie – iunie a. c împreună cu voluntari de la şcolile păşcănene şi asociaţii şi fundaţii, dar a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID 19.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI