14.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Consiliul Judetean Iasi cere bani de la Guvern pentru pagubele produse de inundatii in judetul Iasi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va transmite astăzi autorităților centrale, două proiecte de hotărâre în vederea alocării sumelor necesare pentru refacerea locuințelor și drumurilor din județul Iași, afectate de ploile din ultima perioadă. Banii sunt solicitați din fondul de urgență al Guvernului.

La nivelul județului, precipitațiile din perioada 14-18 iunie au afectat 24 de case, șase anexe, nouă obiective socio-economice, șapte poduri, 11 podețe, 17 kilometri de drumuri județene și 59 kilometri de drumuri comunale. Pentru refacerea acestor obiective sunt necesare 7,4 milioane lei.


Ploile din perioada 28 iunie-4 iulie au afectat 32 de locuințe, 52 de anexe gospodărești, șase obiective socio-economice, 11 poduri, 28 podețe, 28,5 kilometri de drumuri județene, 223 kilometri de drumuri comunale, 155 metri de drum național, iar peste șase hectare de teren agricol au fost calamitate. În acest caz, suma necesară este de 24,6 milioane lei.


“Am finalizat rapoartele cu pagubele înregistrate în județul nostru și astăzi le vom transmite autorităților centrale în vederea promovării de urgență a unei hotărâri de Guvern. Pentru comunitățile afectate, obținerea acestor fonduri în cel mai scurt timp posibil este foarte importantă deoarece sunt familii a căror locuințe au fost grav avariate. În perioada următoare, va fi monitorizată partea de nord a județului, dar și râurile și acumulările piscicole care prezintă risc de inundații”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și vicepreședintele CJSU.

Sursa Facebook CJ Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI