8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Consilierul Marius Pintilie se face, din nou, de ruşine pe tema lipsei căldurii la Paşcani

Liderul opoziţiei din Paşcani, Marius Pintilie, continua să se facă de ruşine pe tema lipsei apei calde şi a căldurii la Paşcani. În loc să se implice şi să caute soluţii pentru rezolvarea problemei, el exploateaza politic aceasta situatie si susţine că întreaga responsabilitate ar aparţine primarului Dumitru Pantazi, nu a legislativului local. Consilierul liberal aduce ca argument prevederile articolului 63 din Legea 215 privind administraţia locală, în care se arata că “primarul coordonează realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local”.
În replică primarul Dumitru Pantazi ( foto stanga) îl contrazice pe consilier, cu documente care vin în completarea legii respective. În Hotărârea nr 66 din 11 mai 2015, aprobată şi de consilierul Marius Pintilie, se arata ca RAGCL Paşcani, la fel ca celelalte unităţi de interes public cu personalitate juridică, se afla în subordinea Consiliului Local, nu a primarului. Aceeaşi situaţie reiese şi din organigramă serviciilor publice de asemenea aprobată de consilieri.
“Mă văd nevoit să transmit din nou un drept la replică în urma acuzațiilor false aduse astăzi pe Facebook de consilierul Marius Pintilie.
Domnule Pintilie, vă rog înainte de toate să vă informați când ieșiți public cu o serie de acuzații. Primarul Municipiului Pașcani nu răspunde de RAGCL și de ceea ce se întâmplă la această regie.
Conform Hotărârii de Consiliu Local 66/11.05.2015, pe care și dumneavoastră ați votat-o, Hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Pașcani și instituțiile și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al municipiului Pașcani pentru anul 2015, primarul are în subordine serviciile ce nu au personalitate juridică.
Acum când au apărut aceste probleme se pare că ați uitat faptul că alături de colegii dumneavoastră liberali ați votat acest proiect.
Consiliul Local are în subordine conform aceleași organigrame serviciile ce au personalitate juridică: Spitalul Municipal de Urgență, RAGCL, SC Prest Serv Apa, Casa de Cultură, Clubul Sportiv Municipal, Biblioteca Municipală, Creșa, Cantina de Ajutor Social și SC Ecosalubritate SA. Pentru a fi și mai clar atașez HCL 66/11.05.2015 cât și Organigrama (vezi mai jos)” se arată în comunicatul de presă transmis de primar.

Subordonarea regiei de termoficare, legislativului local şi nu executivului, reiese şi din Regulamentul de Organizare şi Functionare RAGCL aprobat prin HCL nr 87/30 .06.2015, şi cu votul consilierului PNL,  Marius Pintilie ( foto dreapta).
La articolul 1 din regulament se arata ca “RAGCL Paşcani funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Paşcani”.


Altfel spus conducerea societăţii răspunde de gestiunea economică, de încasarea şi plata facturilor, sub autoritatea consilierilor, nu a primarului.
În acest caz Legea administratiei locale folosită ca argument de consilierul liberal este completată şi pusă în aplicare împreună cu regulamente de funcţionare ale administratiei locale şi RAGCL.
În comunicatul de ieri, primarul Pascaniului a arătat că face eforturi împreună cu directorul regiei pentru reluarea furnizării gazului în cel mai scurt timp, în timp ce consilierii din opoziţie exploatează politic acest subiect şi refuza să se implice în rezolvarea problemei. RAGCL ar urma să furnizeze căldura şi apa caldă de la începutul lunii viitoare. Într-o recentă şedinţa Dumitru Pantazi a propus majorarea subvenţiei la căldură cu 400 000 lei pentru a ajuta RAGCL să îşi achite facturile dar proiectul nu a fost votat şi de consilierii liberali.
Menţionăm că Marius Pintilie a evitat şi de acesta dată să explice public de ce şi-a extins afacerile pe domeniul municipiului, în mod abuziv, fără autorizaţie de construcţie, fără licitaţie, fără contract şi fără să plătească taxele aferente. De asemenea el refuza să explice cum intenţionează să rezolve această problemă. Pentru că BIT TV a îndrăznit să pună întrebări pe acesta tema liderul PNL a interzis accesul la conferinţe de presă, jurnaliştilor de la acesta televiziune.

DE LA ACELAȘI AUTOR

O ora de bezna, pe unele strazi ale Pascaniului

Probleme cu iluminatul public in municipiul Pascani. Odata cu lasarea noptii, mai devreme decat acum cateva luni de zile, o parte din strazile municipiului stau in bezna aproape o ora, in fiecare seara. Situatia a fost sesizata mai ales in suburbiile municipiului dar si pe unele strazi din zona Garii. In cursul zilei de marti, de exemplu, luminile au fost aprinse in jurul orei 20.20, desi afara era intuneric. La fel s-a intamplat si saptamana trecuta, la ore diferite. //

Legislativul local, a treia sedinta extraordinara din acesta luna. Concursurile de table si scrabble, mai importante decât CA-urile școlilor

Legislativul pascanean se intruneste, din nou, in sedinta extrordinara, a treia din acesta luna. De acesta data dezbaterile vor avea loc online, la cererea primarului, fara nici o justificare, joi 23 septembrie de la ora 09.00 //

Primarii si prefectul, sedinte pentru rezolvarea problemelor de fond funciar. Blocajul de la Pascani, din cauza noului primar si a lipsei de personal

De aproape un an de zile nu a mai fost eliberat nici un titlu de proprietate pentru pascanenii care asteapta sa intre in posesia terenurilor confiscate de comunisti. Dosarele stau in asteptare la Comisia Locala de fond Funciar sau la cea judeteana, pentru clarificarea documentelor sau a procedurilor de punere in posesie. Nu au fost rezolvate nici macar cele cu hotarari judecatoresti definitive si executorii desi autoritatile locale sunt obligate si la pata de daune pentru intarzaiere. Aceleasi probeme sunt si la primariile comunale, de ani de zile, iar edilii au solicitat interventia autoritatilor judetene. Pentru clarificarea lor, prefectul judetului, Marian Grigoras a organizat o serie de intalniri cu primarii din judet, pe 22 septembrie a.c. in sala de sedinte de la Primaria Pascani //

Intalnire cu primarii pentru Autostrada A8, Tărgu Neamt – Iasi. Incep forajele geotehnice

Intalnire importanta in sala de sedinte a Consiliului Local din Pascani cu privire la stadiul de realizare...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI