1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Consilierii îşi vor primi indemnizaţiile restante. Cadou PSD pentru consilierii PNL: peste 3000 lei, înainte de sărbători

Consilierii păşcăneni îşi vor încasa indemnizaţiile restante din luna iulie şi până acum, majorate conform noilor prevederi legale. Proiectul de hotărâre prin care a fost stabilit cuantumul lor a fost aprobat în şedinţă extraordinară de astăzi, după două încercări eşuate. Aleşii locali urmează să primească câte 648 lei brut pe lună, 10% din indemnizaţia primarului pentru participarea la cel puţin două şedinţe.

Cu câteva săptămâni înainte de sărbători, consilierii păşcăneni urmează să primească fiecare câte 3240 lei, indemnizaţiile restante din luna iulie şi până acum. “Cadoul de Crăciun” a fost aprobat în şedinţă extraordinară de astăzi, la limita înainte de a pierde acest drept. De acesta dată proiectul privind stabilirea indemnizaţiilor a fost aprobat şi de viceprimarita Gabriela Nedelcu după ce a fost respins de două ori.

Consilierii liberali au refuzat să îşi aprobe indemnizaţiile pe motiv că s-ar afla într-o situaţie de incompatibilitate. În schimb îşi vor încasa indemnizaţiile în urma votului consilierilor PSD pe motiv că le merită.

Proiectul iniţial a fost modificat la cererea consilierului PSD Vasile Haldan. Astfel, aleşii locali ar urma să încaseze lunar ,10% din indemnizaţia primarului, – 924 lei brut, pentru participarea la cel puţin o şedinţă ordinară şi una extraordinară.

Hotărârea urmează să fie supusă verificării de legalitate la Prefectura Iaşi. Imediat după confirmarea ei,  vor fi făcute plăţile restante către consilieri, susţin reprezentanţii Primăriei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI