More

  Conferință religioasă și premii la Protopopiatul Pașcani

  Array

  Voluntarii Ator din Paşcani au organizat o dezbatere cu teme religioase cu ocazia Sf. Nicolae. Astfel copii de la şcolile din oraş au vorbit cu arhimandritul Rădășanu despre importanța acestui sfânt, dar şi despre modul în care este perceput de elevi. De la eveniment nu au lipsit nici momentele artistice susţinute de un grup de elevi de la Clubul Copiilor.
  Cu ocazia Sfântului Nicolae, un grup de voluntari din Paşcani au organizat un exeniment educativ religios care a avut ca invitat special pe arhimandritul Hrisostom Rădășanu. Conferinţa a avut loc la Protopopiatul din Paşcani joi, 3 decembrie, la ora 15:00.

  Părintele Hrisostom a pregătit o dezbatere cu tema “Sfântul Nicolae – model de iubire şi sens pentru tineri” ce a avut ca scop apropierea tinerilor de viaţa spirituală. Aceasta a început cu importanța Sfântului Nicolae pentru creştini şi modul în care este văzut de copii, lucru transmis de picturile elevilor care erau expuse în sala.

  Evenimentul a fost presărat şi cu momente artistice susţinute de cvartetul de muzică clasică de la Clubul Copiilor din Paşcani care au cântat la vioară și acordeon melodii de Mozart sau valsuri printre care  “Valurile Dunării”. Prestaţia artistică s-a încheiat cu o hora românească acompaniată de aplauzele celor prezenţi.

  La sfârşitul evenimentului au fost premiaţi elevii care au făcut cele mai frumoase picturi cu Sfântul Nicolae. 40 de elevi cu cele mai reprezentative lucrări au obţinut diplome, dulciuri şi cărţi din partea Protopopiatului din Paşcani şi Mitropolia Moldovei.
  Picturile vor fi expuse la Casa de Cultură din Paşcani pe 5 decembrie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp