Slider

 

Situaţia se complica şi mai mult la fostul operator de apă şi canalizare din Paşcani. Din cauza consilierilor locali conducerea Prest Serv Apa a anunţat că demisionează. Unul din membrii Consiliului de Administratie, Sorin Nacuta a renuntat deja la contractul de mandat iar ceilalţi patru, Dragoş Ionescu, Iulian Moraru, Stoica Constantin, Vasilică Aparaschivei şi-au anunţat demisia începând cu data de 30 iulie 2017, în condiţiile în care solicitările lor nu vor fi aprobate. Este vorba despre stabilirea unor noi obiecte de activitate societăţii care a rămas fără serviciile de apă şi canalizare, aprobarea bugetului în formă avizata de CA şi modificarea contractelor de mandat.

Notificările au fost transmise primarului şi legislativului local ducă ce luna trecută bugetul societăţii a fost respins iar o parte dintre consilieri le-a cerut demisia de la conducerea societăţii.
Conform unor surse oficiale odată cu plecarea membrilor Consiliului de Administraţie va renunţa la funcţie şi actualul director, Aristotel Katzighera. El a făcut o astfel de solicitare încă de anul trecut dar a fost convins de C.A. să rămână la conducerea societăţii în vederea reorganizării ei.
Menţionăm că principalii responsabili pentru această situaţie sunt consilierii păşcăneni, în subordinea cărora funcţionează PSA. Legislativul local a refuzat să aprobe bugetul societăţii pe anul trecut dar şi pe cel pentru 2017 şi să clarifice obiectul de activitate. Mai mult, hotărârea nr 30 aprobată în şedinţă din februarie 2016 prin care urma să fie achiziţionate servicii de consultată juridica pentru fuziunea prin absorţie a societăţilor PSA şi cea de salubritate, nu a fost respectata până acum. De asemenea executivul a tot spus că intenţionează să dea în administrarea societăţii, parcările şi cimitirele dar şi alte sericii de interes public dar nu s-a făcut nimic până acum. De când a ramas fără obiect de activitate societatea trăieşte doar din încasarea facturilor restante la apă şi canalizare, mai are doar 16 salariaţi şi în derulare sute de procese deschise în instanţă, pentru recuperarea datoriilor de la rau-platnici.

Demisie Aparaschivei Vasile by orizontul pascani on Scribd

Demisie Ionescu Dragos by orizontul pascani on Scribd

Demisie Moraru Constantin by orizontul pascani on Scribd

Demisie Nacuta Sorin by orizontul pascani on Scribd

Demisie Stoica Constantin by orizontul pascani on Scribd

Slider
loading...