-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021
Array

Conducerea demisionara, repusă în funcţie la societatea fără obiect de activitate. Membrii CA-ului refuza mandatele, consilierii PNL cer dizolvarea societăţii

 

Fostul operator de apă şi canalizare din Paşcani are, din nou, Consiliu de Administraţie. Pe hârtie doar, pentru că cei care au fost numiţi ar urma să refuze mandatele. Şi pentru că bătaia de joc să fie şi mai mare, noii membri numiţi de consilieri sunt de fapt tot cei care au fost până acum şi au renunţat, prin demisie, la funcţii pe motiv ca societatea nu are obiect de activitate delegat, de peste doi ani de zile. Mai mult, nici acum aleşii locali nu au aprobat delegarea de noi obiecte de activitate şi au cerut ca noua conducere să dizolve societatea.

Consilierii locali nu au fost în stare, nici astăzi, să ia o decizie privind soarta societăţii Prest Serv Apa SA Paşcani, aşa cum se întâmplă de peste doi ani de zile. Cele trei proiecte de delegare a unor noi obiecte de activitate au fost respinse din cauza opoziţiei care s-au abtinut de la vot.
Edilul municipiului a propus ca PSA să preia serviciile de administrare a cimitirelor, parcărilor şi a ştrandului municipal la cererea fostei conduceri a societăţii şi la recomandarea Curţii de Conturi.
În replică consilierii PNL au cerut ca serviciile să fie mai întâi înfiinţate în cadrul Primăriei apoi delegate unei societăţi noi, fără datorii iar fostul operator de apă şi canalizare să îşi înceteze activitatea.
În acelasi context alţi consilieri au propus ca serviciile să fie delegate provizoriu iar dacă PSA nu se redresează să fie preluate de o altă societate chiar cea de salubritate.
Chiar dacă societatea rămâne, în continuare, fără obiect de activitate consilierii au insistat să fie numit un nou Consiliu de Administraţie, provizoriu, pe o perioadă de patru luni de zile. In mod surprinzator consilierii PSD i-au propus în funcţie chiar pe foştii membri ai conducerii care şi-au înaintat demisia în semn de protest. Este vorba despre Dragoş Ionescu, Iulian Moraru, Vasile Aparaschivei, Constantin Stoica şi Dorina Sofian. Ei au fost votaţi nominal cu zece voturi pentru din partea consilierilor PSD şi PMP.
O altă problemă este ca societatea a rămas şi fără director general începând de la 1 septembrie. Aristotel Katzighera şi-a înaintat demisia odată cu cei din Consiliul de Administraţie iar juristul Primăriei a fost împuternicit să facă demersurile pentru definitivarea schimbării conducerii.
Menţionăm că Prest Serv Apa are datorii de cca 4,5 milioane de lei dar şi sume de încasat: 6,5 lei de la alte societăţi şi cca. 2 milioane de lei de la populaţie.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI