More

  Concurs pentru managementul Casei de Cultura. Pot participa si cei cu studii tehnice

  Array

  Casa de Cultura din Pascani cauta un nou manager. Consilierii au aprobat conditiile concursului care urmeaza sa aiba loc pentru desemanrea celui care va conduce institutia in urmatorii 5 ani de zile. Forma initiala a proiectului de hotarare a fost modificata asa incat sa poata participa si absolventii de studii superioare tehnice.

  Pe marginea acestui subiect consilierul juridic al primarului, Dionisie Afloroaei si secretarul Mircea Zuzan au avut opinii diferite.
  page

  Primul a sustinut ca la concurs nu pot participa decat absolventii cu studii superioare in domeniul stiintelor socio-umane. El a adus ca argument prevederile unei ordonante de urgenta privind management cultural ( 189/2008, modificata) conform careia ,, candidatii trebuie sa intruneasca ,, condiţiile de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al instituţiei” ( art 3 , litera c).

  In replica secretarul Mircea Zuzan a spus ca o astfel de conditie restrictiva ar putea fi discriminatorie fata de absolventii de studii superioare tehnice sau cei cu masterate in domeniu.

  Pana la urma consilierii au ales sa nu tina cont de litera legii pentru ca la concurs sa poata participa orice absolvent de studii superioare.

  Mentionam ca din comisia de examinare fac parte consilierii Gabriela Nedelcu si Carmen Apostol alaturi de un specialist in management cultural de la Iasi. Urmeaza sa fie stabilita data cand va fi organizat concursul. In prezent conducerea interimara este asigurata de sefa Muzeului Municipal Pascani, Dana Calistru.
  FOTO stanga Dionisie Afloarei, dreapta Mircea Zuzan

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Să fim oameni, nu roboți!

  Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este cel puțin o persoană singură sau o...

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani. //

  Paște fără tichete sociale pentru pășcănenii cu venituri mici! Viceprimarul Rățoi: Sunt bani aruncați pe apa Sâmbetei! Pintilie: În calitate de președinte al PNL...

  Pășcănenii cu venituri mici nu vor primi, in acest an, tichete sociale de Paste. Hotărârea a fost luată de legislativul pascanean, întrunit in ședința...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet