More

  Concurs de creativitate si antreprenoriat, la Colegiul Unirea Pascani

  Array

  Colegiul C.F. Unirea Pascani a fost astazi, 02 aprilie a.c., gazda simpozionului national “Creativitate in educatie si formare profesionala”, editia a III-a, care s-a desfasurat pe mai multe sectiuni. Incepand cu orele 10:00, 16 echipe de elevii din Buzau, Piatra-Neamt, Husi si Harlau, au participat la sectiunea “Creative Business”, un concurs de antreprenoriat pentru elevi.
  Astfel, fiecare echipa a trebuit sa prezinte o idee de afacere cu ajutorul unui slide PowerPoint, prin flyere, pliante, postere, cataloage, calendare dar si printr-un site web. Juriul a fost format din reprezentanti ai mediului de afaceri local, precum Mariana Paduraru, administratorul magazinului Ioana, Marius Pintilie, magazinul Lorimer, Emilian Spiridon, de la Agentia Raiffesen-Bank Pascani si membrii fondatori ai campaniei elev Butterfly Style.

  Au fost prezentate idei de afaceri din toate domeniile. De exemplu, echipa Happy Picture, de la Colegiul National de Informatica Piatra-Neamt, au prezentat mai multe idei de afacerii, precum handmade cu prosoape personalizate, ghid turistic Verbania, Italia – Tinutul Zimbrului, Romania, crescatorie de sturioni sau magazin online de lumanari. Echipa Colegiului Economic Buzau au prezentat producerea si comercializarea produselor cosmetice bio, iar Colegiul National Stefan cel Mare Harlau, au prezentat o afacere ce are o obiect de activitate serviciile de morarit.

  Nici elevii Colegiului Unirea nu s-au lasat mai prejos. Au venit cu idei ingenioase de afaceri precum, servicii tunare auto, handmade papioane, comercializare alimente bio, servicii turistice si organizare evenimente sau servicii amenajare spatii verzi.

  In cea de-a doua sectiune din cadrul simpozionului s-a desfasurat concursul de “Grafica designer computers”, la care de asemenea au participat elevii de la unitatile de invatamant din Targu Frumos, Pascani, Halaucesti, Gastesti, Harmanesti.

  Mentionam ca echipele care s-au clasat pe locurile fruntase au primit diplome de merit.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI