3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021
Array

Comunicat: Primaria Pascani isi cere scuze in numele consilierilor liberali. „Nu isi cunosc responsabilitatile, pentru ei lupta politica este pe primul plan…!”

In urma Sedintei de Consiliu Local ce ar fi trebuit sa se desfasoare astazi de la ora 10.00 in sala de sedinte a Primariei Municipiului Pascani va transmitem urmatoarele:

-Deoarece consilierii liberali si consilierul PMP nu au votat ordinea de zi, sedinta ordinara aferenta lunii iulie nu s-a desfasurat si astfel s-a anulat dezbaterea celor 11 Proiecte de Hotarare propuse. Acest gest denota ca pentru acesti consilieri lupta politica este pe primul plan, nu isi cunosc responsabilitatile si nu sunt intersati de consecintele atitudinii lor fata de cetatenii din Pascani.

– Prin blocarea ordinei de zi s-a blocat votarea Proiectul privind stabilirea salariilor pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Pașcani, conform noii Legi a salarizarii, dar si al celorlalte 10 proiecte, unele cu importanta majora in desfasurarea activitatii Primariei si a serviciilor din subordine.

-Nevotarea proiectului privind salarizarea duce la blocarea salariilor tuturor celor 313 angajati din Administratie Publica si din subordine, inclusiv a insotitorilor persoanelor cu handicap. Practic, niciun angajat al Primariei nu va putea fi retribuit pentru luna iulie.

Conducerea Primariei Municipiului Pascani isi cere scuze pe aceasta cale de la toti cei afectati, in special insotitorilor persoanelor cu handicap, functionarilor publici si a personalului contractual si ii asigura ca face tot ce ii sta in putinta ca salariile sa fie virate luna aceasta.

– Printre alte consecinte majore care decurg din actul iresponsabil al consilierilor liberali mai amintim: neacordarea de subventii la RAGCL Pascani ceea ce poate duce la sistarea furnizarii gazului metan, imposibilitatea de a transfera alocatiile complementare catre scoli in vederea efectuarii reparatiilor curente si obtinerii autorizatiilor de functionare, disfunctionalitati in ceea ce priveste derularea de activitati curente.

-Aceasta atitudine a consilierilor liberali arata faptul ca dumnealor nu doresc altceva decat un blocaj in desfasurarea actului administrativ cat si in dezvoltarea Municipiului Pascani.

-Din pacate nu este prima data cand consilierii liberali blocheaza prin vot negativ si neintemeiat anumite Proiecte importante pentru pascaneni dand dovada de politicianism si lipsa de responsabilitate.
-Este important ca cetatenii Municipiului Pascani sa cunoasca aceste aspect de asta va rugam sa publicati aceste informatii.

Biroul de Presă
Cristian Dumitru Menegon
Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani
Tel:0731 777 434
E-mail:office@primariapascani.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

Mesaje de Sfântul Nicolae 2021. Urări amuzante și felicitări de trimis celor dragi

Pe 6 decembrie este prăznuit Sfantul Nicolae, ocrotitorul marinarilor și al copiilor. Astăzi, sute de mii de români...

Piesa „All I Want for Christmas is You” a primit statutul oficial de „diamant”. S-a vândut în 10 milioane de exemplare

Dar de preţ pentru Mariah Carey, înainte de Crăciun: celebrul ei cântec "All I Want for Christmas...

Un tânăr teribilist la volanul unui BMW a făcut prăpăd la Hârlău! A scăpat bolidul de sub control şi s-a răsturnat după ce a...

Un accident rutier grav s-a produs seara trecută între două autoturisme. Accidentul a avut loc în orașul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI