12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Comunicat: Deputatul Vasile Axinte, despre tichetele culturale

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind biletele de valoare, prin care se introduce tichetul cultural. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modul şi condiţiile de acordare a biletelor de valoare angajaţilor. Totodată, iniţiativa legislativă vizează unificarea legislaţiei privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, precum şi introducerea de unui nou tip de bilete de valoare, respectivul tichetul cultural.

“Ieri (nr 12 iunie) s-a discutat în Comisia pentru muncă și protecție socială de unde fac și eu parte despre proiectul de lege privind biletele de valoare care pot fi acordate angajaților. Aici sunt incluse și tichetele culturale, bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale. Un proiect bun pentru angajați mai ales că noutatea sunt tichetele culturale, bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale. Bunurile şi serviciile culturale pot fi abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor; dar și pentru cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format. Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional”, conform proiectului, a precizat deputatul Vasile Axinte.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă, tichetele culturale și voucherele de vacanță pot fi acordate de firme și instituții, angajaților. Aceste vor fi emise și pe suport electronic.

Proiectul propunea inițial introducerea a două noi tipuri de tichete, cele pentru sport și culturale, dar în cele din urmă deputații au introdus, ca noutate în lege, doar tichetele culturale.

Proiectul legislativ va fi transmis acum spre promulgare președintelui Iohannis și ar urma să intree în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Mai multe informații despre proiect, accesând acest link –  http://www.cdep.ro/proiecte/ 2017/500/60/2/in240.pdf

Cu deosebit respect,

Deputat PSD Iași, Vasile Axinte

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI