2.4 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021
Array

Comisiile de fond funciar de la Vanatori si Pascani intrunite, de urgenta, la cererea Politiei Iasi, in urma unei petitii trimisa la Comisia de abuzuri a Parlamentului Romaniei

Reclamatia unor cetateni din comuna Vanatori a ajuns in atentia Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din cadrul Camerei Deputatilor. Acesta este motivul pentru care in cursul zilei de astazi, 21 august 2013, Comisia de fond funciar de la Pascani si cea de la comuna Vanatori s-au intrunit in sedinta de urgenta. Intalnirea a avut loc la sediul Primariei Pascani, la discutii participand si un ofiter de la Politia Judeteana Iasi. Asta deoarece cazul a fost trimis spre cercetare organelor de ancheta, avand in vedere ca petitionarii au reclamat mai multe posibile abuzuri din partea autoritatilor locale.

Mai exact, ei sunt nemultumiti ca in loc de peste 100 de ha de teren agricol cat ar fi necesare pentru rezolvarea cererilor de fond funciar ar fi primit doar 36 de ha pe administrativul municipiului Pascani in baza unui protocol semnat de reprezentantii celor doua primarii. Mai mult, cetatenii sunt nemultumiti ca nu au fost pusi in posesie pe fostele amplasamente. Reprezentantul IPJ Iasi a cerut o intalnire cu membrii celor doua comisii chiar daca activitatea lor este blocata de ceva timp, prin efectul unor recente reglementari in materie de fond funciar.
,, Nu este vorba de o cercetare penala ci de un demers facut de IPJ Iasi pentru a se documenta si pentru a da un raspuns la o petitie trimisa spre analiza de comisia speciala din Parlament. Principala nemultumire a oamenilor este ca nu au fost pusi in posesie pe vechile amplasamente, solicitare care nu poate fi rezolvata pozitiv deaorece terenurile respective au intrat in circuitul civil, fiind emise deja acte de proprietate sau contracte de vanzare/cumparare… “ a spus pentru ziarul Orizont.info, primarul Dumitru Pantazi.
Primarul comunei Vanatori sustine ca o parte dintre problemele reclamate au fost deja rezolvate iar altele au aparut din cauza necunoasterii legii.
,, Majoritatea dintre ei solicita punerea in posesie pe vechiul amplasament dar nu se mai poate rezolva acesta problema. Altii, care nu cunosc legea, contesta granitele administrative ale comunei si ale municipiului Pascani pentru ca nu sunt de acord sa plateasca impozite mai mari pentru terenurile agricole. Cea mai mare parte din solicitarile satenilor au fost deja rezolvate. Mai avem cam 10 cereri din partea unor cetateni care nu au fost cuprinsi in protocolul semnat cu Primaria Pascani pentru care cautam solutii sa isi primeasca terenurile chiar pe administrativul comunei… “ a spus primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI