1.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

VIDEO – „Colinde în dar, lumină în suflet”, concert caritabil la Hîrlău 

Colinde în dar, lumină în suflet, concert caritabil la Hîrlău 

De Crăciun să fim mai buni! Se aplică acest mesaj și la Hîrlău unde preoții alături de elevi, profesori și administrația locală au organziat un frumos spectacol. Pe lângă melodiile tradiționale și colindele frumoase prezentate, cei prezenți au donat bani pentru a aduce zâmbetul pe chipurile celor aflați în necaz și care acum vor avea ceva bun de pus pe masă. Sala Clubului Copiilor a fost neîncăpătoare pentru toți cei care au venit la concertul caritabil denumit sugestiv Colinde în dar, lumină în suflet.

Concert caritabil la Hîrlău. 10 coruri de elevi, profesori sau preoți au cântat publicului numeros în cadrul evenimentului „Colinde în dar, lumină în suflet“. Astfel, luni, 18 decembrie de la orele 17:00 sala de spectacole de la Clubul Copiilor a devenit neîncăpătoare pentru toți cei prezenți. De față a fost și primarul Radu Curcă alături de o parte din consilieri.

Apoi, pe parcursul evenimentului rând pe rând au urcat corurile din Hîrlău, Pârcovaci, Deleni, Belcești și Focuri. Este vorba despre “Voioșii” a Școlii Gimnaziale „Petru Rareș” din Hârlău, corul „Glas de îngeri” al școlii gimnaziale din Pârcovaci, corul „Potirul” al protopopiatului Hârlău, corul „Colindița” l cadrelor didactice de la școala gimnazială Pârcovaci, corul „A.T.O.R” al protopopiatului Hârlău, grupul vocal bărbătesc al ansamblului „Corăgheasca” din Deleni, corul Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Hârlău, grupul vocal „Nectarios” al parohiei „Sf.Vasile” din Hârlău, corul „Anastasia” (de fapt era un grup coral, format din eleve ale liceului tehnologic Focuri).

Activitatea culturală a ajuns în acest an la cea de IV a ediție și este organizată de  protopopiatul Hârlău la Clubul Copiilor.

Amintim că spectacolul a avut un dublu scop. Este vorba despre a prezenta publicului colinde de Crăciun și de a colecta de la cei prezenți donații în bani, cu care se vor cumpăra daruri pentru persoane defavorizate, în special copii din familii defavorizate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI