8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021

Colegiul Unirea Pașcani își rescrie povestea la 100 de ani împliniți. Placă comemorativă la școala, un nou proiect și multe alte activități

UNIREA 3D de Sărbătoarea României s-a îmbarcat înapoi în cloud.
După ce ne-am căutat poveștile școlii în arhiva de peste un secol, descoperind aici un ”Adservio de la 1893”, am adus apoi Onor la drapelul național, în straiele portului din regiunile istorice de unde au venit primii elevi ai școlii noastre acum un secol.
Am făcut asta cu multă bucurie și mândrie, pentru că în această zi atât de frumoasă pentru toți românii, noi ce de la UNIREA am reușit să construim un arc peste timp în memoria școlii noastre cu litere de aur pe o placă comemorativă de marmură, pe fațada școlii.
Aducem recunoștință aici, întregii noastre comunități, fondatorilor, tuturor profesorilor și elevilor școlii noastre.
La sfârșitul zilei am lansat și un nou proiect cu mobilități europene, pentru 42 elevi și 15 profesori. Prima activitate a acestui proiect a fost lansarea site-ului:
După o călătorie frumoasă, afară din online, la sfârșitul zilei ne întoarcem în cloud pe acest site, într-un spațiu de lucru digital, unde dezvoltăm competențe, metacompetențe, ”Lecția de zi”: competențele antreprenoriale.
Colegiul UNIREA și-a adus elevii în prima clasă, acum o sută de ani, la 1920 din Europa – copiii meșterilor ce lucrau la calea ferată: nemți, austrieci, poloni, cehi, croați, evrei, ruși, etc – din Imperiul Austro-Ungar și din Regat.
Astăzi, ne trimitem elevii în Europa pentru a lucra împreună cu tineri din Germania, Italia, Portugalia, și pentru a învăța din nou împreună.
Colegiul UNIREA este o Școală Europeană nu doar pentru calitatea educației, a programelor de educație dezvoltate aici, ci și pentru că … așa s-a născut. Cu elevi și profesori educați în valori europene.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un nou proiect pentru Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Specialii de Pașcani lansează proiectul „Împreună în școala viitorului”. Derulat de Asociația Go Care România în...

PSD impune în Parlament termene clare pentru Autostrada Unirii

În sfârșit, niciun ministru al Transporturilor și nimeni care este direct implicat în construcția și dezvoltarea infrastructurii...

ANUNŢ CONCURS, PRIMARIA CRISTESTI

Primăria comunei Cristeşti, judeţul Iaşi, cu sediul în Cristeşti, judeţul Iaşi, Str. Principală, organizează examen de promovare...

Întreruperi de apă la Deleni

În scopul igienizării rezervoarelor de apă potabilă din localitatea Poiana Deleni din comuna Deleni, de 300 mc...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI