9.4 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021
Array

Colegiul Mihail Sadoveanu Pascani sarbatoreste Ziua Europeana a Limbilor Straine

Catedra de Limba Franceza de la Colegiul National Mihail Sadoveanu sarbatoreste maine, 26 septembrie a.c., Ziua Europeana a Limbilor Straine.Pentru elevii clasei a IX-a B de la Colegiul National Mihail Sadoveanu, elevi coordonati de prof. Anca Aparaschivei, acest eveniment reprezinta o ocazie de a se documenta, de a se amuza, de a se organiza, de a invata ceva nou, de petrece timp impreuna. Ei au colaborat pentru a realiza „l`arbre linguistique” ce contine urarea „Bine ati venit” in diverse limbi. De asemenea, au realizat o colectie de proverbe, fiecare proverb apartinand unui anumit popor si fiind scris intr-o limba diferita. Au organizat momentul „Dialogue pluri-linguistique”, fiecare elev folosind o limba straina mai putin cunoscuta, precum rusa, maghiara sau poloneza.

Mentionam ca Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine. Aceasta zi are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor.
În fiecare an, în această zi se organizează sute de evenimente în toată Europa: spectacole, animații pentru copii, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, emisiuni de radio și televiziune, conferințe.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI