More

  Cod portocaliu de ploi în Iași

  Array

  Meteorologii au emis un cod galben de ploi în București și alte 20 județe până miercuri seară și un cod portocaliu de ploi în 14 județe din estul și sud-estul țării, valabil până joi dimineață.

  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul portocaliu pentru judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa, Tulcea şi zona de munte a judeţului Dâmboviţa. Avertizarea este valabilă de marţi, ora 18.00, până miercuri, la ora 20.00.

  În cele 14 judeţe se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50 – 60 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 80 – 90 de litri pe metru pătrat.

  De asemenea, Capitala şi 20 de judeţe vor fi, de marţi, ora 15.00, până joi, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii.

  În zonele din sud-estul, estul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 40 – 50 de litri pe metru părtat. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

  Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55 – 65 de kilometri pe oră, în special în regiunile estice şi la munte, iar pentru intervale scurte de timp. În zona litoralului, viteza vântului va depăşi 75 – 80 de kilometri pe oră, iar pe crestele înalte de munte va viscoli ninsoarea.

  Avertizare de inundații

  Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA) a emis o avertizare de cod galben de inundații.

  Vor fi afectate bazinele hidrografice: Olt – bazin superior şi mijlociu, Argeş – bazin superior, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuş, Bârlad, afluenţii mici din bazinul mijlociu şi inferior al Siretului, afluenţii Prutului aferenţi sectorului aval s.h. Drânceni şi râurile din Dobrogea.

  De inundații vor fi afectate județele  Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Neamţ şi Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui,Galaţi , Constanţa şi Tulcea.

  Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 12.10.2016 ora 06:00 – 12.10.2016 ora 24:00 pe unele râuri din bazinele hidrografice Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat şi Trotuş, menționează INGHA.

  digi24.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI