More

  CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I. Peste 17.500 de cereri în prima zi de înscriere

  Array

  Peste 17.500 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I au fost înregistrate marţi, 16.190 fiind pentru copii care vor împlini şase ani înainte de 1 septembrie şi 1.320 pentru copii care vor împlini şase ani după această dată.

  Marţi au început înscrierile în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, prima etapă urmând să se încheie în 22 aprilie.

  Potrivit centralizării făcute de Ministerul Educaţiei, în prima zi de înscriere în învăţământul primar, până la ora 20.00 au fost înregistrate 17.510 cereri.

  Dintre acestea, 1.435 de cereri au fost completate pe formularul on-line disponibil pe site-ul Ministerului Educaţiei http://www.edu.ro/, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar, 591 fiind validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale într-un comunicat de presă.

  Înscrierile s-au desfăşurat în condiţii optime în toată ţara, fără situaţii speciale cu privire la funcţionarea aplicaţiei informatice, a precizat MEN.

  Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate on-line trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii. Părinţii trebuie să prezinte la înscriere copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului. De asemenea, părinţii trebuie să prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani şi, respectiv, şapte ani după 31 august 2013.

  Continuare pe Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI