More

  Cine întreține locuințele sociale: locatarul sau proprietarul?

  Array

  Problemă interesantă ridicată de doi păşcăneni astăzi la audienţele de la Primărie. Ei locuiesc de câţiva ani la un bloc social aflat în proprietatea administraţiei locale şi au cerut astăzi edililor să repare instalaţia sanitară şi tâmplăria.

  Primul caz este al păşcănencei Iulia Nenică. Femeia a primit cu ani în urmă o locuinţă socială la blocul B4 de pe strada Izvoarelor, însă de 4 ani are probleme cu instalaţia sanitară. Mai exact, în perioada iernii când trebuie să dea drumul la centrală, toată apă din instalaţie îi curge pe jos. Pentru că nu are bani să înlocuiască conductele vechi femeia a cerut sprijinul administraţiei locale.

  Administratorul public, Gică Zanet, cel care a ţinut audienţele i-a transmis femeii că va merge la faţa locului maistru Direcţiei Administrative, Mihai Macovei pentru a vedea situaţia, însă beneficiarii de locuinţe sociale au datoria de a întreţine casa în perioada în care locuiesc acolo.

  Un alt locuitor din acelaşi bloc a venit la sediul administraţiei locale pentru a cere repararea geamurile. Marian Roznovăț spune că tâmplăria din lemn a putrezit şi nu are bani să o schimbe.

  Şi în cazul lui a fost trimis la faţa locului maistru Direcţiei Administrative pentru a vedea ce soluţii sunt.

  Reamintim că în municipiul Paşcani în momentul de faţă sunt 32 apartamente sociale cu una sau două camere. Beneficiarii acestor locuinţe achită o chirie simbolică în funcţie de veniturile realizate, chiria maximă ajungând până la 150 lei, iar contractele de închiriere sunt valabile 1 an cu posibilitatea de prelungire.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp