Slider

Situaţie complicată în comună Valea-Seacă. Un cimitir este inundat la fiecare ploaie mai abundentă iar mormintele sunt pline de apă. Problema a fost discutată în şedinţa de Consiliu Local al unităţii administrative, însă nu există deocamdată nici o soluţie. Asta deoarece, nu este clară situaţia juridică a terenului de acolo. Unii spun că este al Primăriei Paşcani, alţii, că ar fi al celei din Valea-Seacă.

Sute de morminte din cimitirul Topile, din comuna Valea-Seacă sunt inundate la fiecare ploaie mai abundentă. Oamenii sunt disperaţi când văd că locurile de veci ale celor dragi sunt pline de apă şi au cerut ajutorul Primăriei din comună. În ultima şedinţa de Consiliu Local, problema a fost aprig discutată de aleşii locali.

Situaţia este departe de a fi rezolvată. În zona sunt necesare lucrări de drenaj, dar cine să le facă? Asta deoarece, nu este clară situaţia juridică a terenului din zona respectivă. Nimeni nu ştie exact dacă pământul de acolo aparţine municipiului Paşcani sau comunei Valea-Seaca, deoarece se află la limita dintre cele două unităţi administrative.

Potrivit celor spuse de edilul comunei, Gheorghe Baiceanu, terenul este trecut în inventarul primăriei de acolo, dar nu se găsesc acte justificative. Şi de la Paşcani am primit răspunsuri că ar fi al municipiului, dar deocamdată nu oficial, ci doar pe vorbe şi presupuneri ale oficialilor de la primăria din oraş.

Până când se va clarifica situaţia terenului, şi implicit, cine este nevoit să ia măsuri, sute de morminte, în care sunt îngropaţi oameni atât din suburbia Gastesti, cât şi din satul Topile, sunt inundate tot mai des.

 

Slider
loading...