Primăria Paşcani a depus, în cursul zilei de ieri, încă două cereri de finanţare din fonduri europene, pentru realizarea unor investiţii de interes public. Este vorba despre proiectele de reabilitare a şcolilor „Iordache Cantacuzino” şi cea din suburbia Lunca Paşcani. Unităţile de invatamant urmează să fie dotate cu panouri solare, tâmplărie nouă şi anvelope termice, iar faţadele să fie modernizate. Investiţiile sunt estimate la cca 5 milioane de lei din care doar 2% cofinanţare de la bugetul local. Viceprimarita municipiului spune că sunt şanse mari că cererile să fie aprobate deoarece nu va fi un concurs de proiecte ci vor intra direct la finanţare primele 80 de solicitări, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute în ghid.
De asemenea administratia din Paşcani vrea să obţină fonduri europene şi pentru amenajarea a trei parcuri, unul între şcoala „Iordache Cantacuzino” şi sediul Parchetului, altul la şcoală din Blăgeşti şi unul în spatele Şcolii Speciale. În acest sens Primăria a lansat deja procedura de achiziţie pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal, pentru o suprafaţă de teren de 25 000 mp. Sesiunea de finanţare pentru amenajarea terenurilor neutilizate a fost lansată de curând.
Menţionăm că Primăria Pascani a mai depus o cerere de finanţare, care a trecut de evaluările tehnice şi financiare, pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino. Municipalitatea a solicitat 17 milioane de lei din fonduri europene.

Slider
loading...