More

  Centrul Pașcaniului transformat în bazar de mașini, cu voia polițiștilor locali. „Trăiesc în România și fac ce vreau…”

  Array

  Bătaie de joc cu parcările din Paşcani. Tot mai mulţi şoferi dar şi trecători se plâng de zecile de maşini parcate pe străzile municipiului pentru a fi vândute. Practic centrul orașului a fost tranformat în bazar de maşini fără ca autorităţile locale să intervină.

  La insistenţele reporterilor de la BIT TV Primăria Paşcani a recunoscut că nu au ce cauta în zona centrală maşinile expuse la vânzare. În acest sens este chiar o hotărâre a Consiliului Local, nr 168, emisă încă din 2008, în care sunt prevăzute şi sancţiuni usturătoare între 500 şi 1000 de lei.

  Purtătorul de cuvânt susţine că în ultimii ani a fost aplicată doar o singură amendă dar şi aceasta a fost anulată pe motiv că poliţiştii au trecut în procesul verbal un alt proprietar al maşinii.

  Poliţiştii locali, principalii responsabili de această situaţie par să fie complicii celor care profită din cauza lipsei autorităţii publice. Unii dintre ei s-au transformat peste noapte în avocaţii samasarilor de maşini. Oamenii legii spun că refuză să aplice hotărârea pe motiv că ar fi greşită deoarece Primăria nu a amenajat un loc de vânzare pentru maşini.

  Alţii însă, tot de la Poliţia Locală din Paşcani abia la insistenţele presei au ieşit astăzi să îşi facă meseria. Au pus câteva avertismente pe parbrizele maşinilor şi se laudă că au dat 17 amenzi în acest an, în valoare totală de 1650 de lei. Datele sunt în contradicţie cu declaraţia purtătorului de cuvânt dar şi cu matematica deoarece la un calcul simplu valoarea amenzilor ar fi trebuit să fie cel puţin de peste 4000 de lei.

  Din cauza complicităţii şi a lipsei de reacţie a poliţiştilor locali, vânzătorii de maşini au început să îşi facă de cap pe domeniul public. Întrebaţi de reporteri de ce parchează ilegal maşinile scoase la vânzare unii au răspuns sec: „Trăiesc în România şi fac ce vreau!” sau „Sunt plătitor de taxe şi parchez unde vreau!”.

  Menţionăm că tot mai mulţi şoferi din Paşcani se plâng că nu au unde să îşi parcheze maşinile mai ales în timpul zilei deoarece locurile special amenajate sunt ocupate cu maşinile staţionate la vânzare, de luni de zile.

  Primăria nu are încă o evidenţă exactă a numărului de maşini şi nici a necesarului de parcări.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI