15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Ce fac elevii cu telefoanele la ore

Reguli noi pentru elevi la începerea noului an şcolar. Ei nu mai au voie cu telefoanele mobile în timpul orelor de curs iar regulamentele şcolare au fost modificate în acest sens, la cererea Ministerului Educaţiei. De exemplu la Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu din Paşcani în fiecare sală de clasa a fost amenajata câte o cutie unde elevii trebuie să îşi lase telefoanele mobile la începutul fiecărei ore. Sunt şi excepţii atunci când profesorii permit folosirea terminalelor în interes didactic.
În alte şcoli astfel de reguli au fost implementate încă din anul şcolar trecut cum ar fi de exemplu la Colegiul Tehnic CF Unirea din Paşcani. Aici majoritatea elevilor s-au conformat dar alţii au găsit soluţii alternative: au venit la şcoală cu două telefoane unul pentru a fi predate altul pentru a fi folosit în timpul orelor.
O altă noutate este faptul că elevii nu mai au voie să facă “de serviciu” la şcoală. Aceste sarcini sunt preluate exclusive de profesori la solicitarea ministrului Educaţiei. Unii directori cred că măsură este binevenită, alţii nu, pe motiv că elevii învăţau să îşi asume responsabilităţi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI