1.4 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Ce cred cetăţenii despre indemnizaţiile consilierilor

Păşcănenii au părerile împărţite în legătură cu indemnizaţiile consilierilor locali,  în urma unui sondaj de opinie realizat pe site-ul bittv.info. O parte dintre ei sunt de acord că aleşii locali să aibă veniturile din bugetul local mărite la nivelul maxim prevăzut de lege, 10% din indemnizaţia primarului, alţii cred că aceasta ar trebuie să fie simbolică, de doar 1%, conform propunerii făcută de consilierul PMP Sorin Olariu. Mai mult, 30% dintre votanţii sondajului cred că cei 19 consilieri păşcăneni nu îşi merita indemnizaţiile.
Şi cetăţenii intervievaţi pe stradă au opinii diferite pe acesta tema. Unii sunt de acord că cei care au fost trimişi să le reprezinte interesele să fie plătiţi decent alţii cred că pentru prestaţia din Consiliul Local nu merita nici un ban.

Consilierii păşcăneni nu şi-au mai încasat indemnizaţiile din luna iulie. Asta deoarece, cei din opoziţie au refuzat să aprobe proiectul privind cuantumul acesteia şi numărul minim de şedinţe la care trebuie să participe, pe motiv că ar fi o situaţie de incompatibilitate. De cealaltă parte primarul Dumitru Pantazi spune că ar fi necesară o hotărâre prin care consilierii să îşi stabilească singuri indemnizaţiile, lla fel  ca in Parlamentul Romaniei.  Ele pot fi la limita maximă de 942,5 lei brut, adică 10% din indemnizaţia primarului sau mai mici.
Sincron primar emisiune despre indemnizaţii
Problema va fi rediscutata în şedinţa următoare iar dacă nu va fi rezolvată consilierii risca să rămână fără indemnizaţii pentru a doua jumătate a acestui an.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI