Poliţiştii ieşeni au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel încât cetățenii să petreacă în liniște minivacanța de 1 Iunie și Rusalii.

Poliția Ieşeană este permanent la datorie, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță.

În minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, 800 de polițiști au fost de serviciu pentru siguranța cetățenilor.

Astfel, în perioada 1 – 5 iunie a.c., poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat peste  34 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 39 de infracţiuni.

Dintre acestea, 10 de fapte penale au fost constatate în flagrant delict.

În urma activităților de investigații desfășurate, au fost depistate 8 persoane urmărite în temeiul legii.

De asemenea, au fost aplicate 1969 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 600.000 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 368 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 1519 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (2 pentru consum de alcool la volan şi 494 pentru conducere cu viteză excesivă).

Totodată, au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 85 de permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 39 pentru viteză excesivă.

De asemenea, în această perioadă poliţiştii au intervenit la 509 solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

Slider
loading...