14.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Cât costă în instanţă câteva cuvinte grele. Sentinta data de Judecatoria Hirlau

Un bărbat a solicitat instanţei despăgubiri, după ce un cunoscut l-ar fi jignit * judecătorii din cadrul primei instanţe au admis în parte acţiunea şi au obligat un bărbat să îi achite reclamantului daune morale de 10.000 de lei

„Prostalan”, „analfabet”, „debil mintal”, „excroc”, „hoț”, „curvar” și „pedofil” – acestea sunt cuvintele care i-au adus unui ieşean daune morale. Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis în parte acțiunea reclamantului M.A., în contradictoriu cu I.U. Pe de altă parte, instanţa i-a respins acestuia acţiunea îndreptată împotriva lui M.A.U. „Instanţa obligă pârâtul I.U. să platească reclamantului suma de 10.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au precizat judecătorii.

De unde a pornit scandalul

În urmă cu câteva luni, reclamantul a acţionat în judecată doi cunoscuţi, solicitând daune morale de 4.000 de euro, reprezentând prejudiciul moral suferit de cǎtre reclamant urmare a faptei ilicite a pârâților.

Potrivit reclamantului, pe data de 11 decembrie 2016, fǎrǎ niciun motiv, pârâții au intrat pe proprietatea sa și, pe un ton agresiv, i-au adresat cuvinte jignitoare și dezonorante, respectiv „prostalan”, „analfabet”, „debil mintal”, „excroc”, „hoț”, „curvar” și „pedofil”.

Bărbatul a mai spus că a suferit un prejudiciu moral ca urmare a suferinței psihice cauzatǎ de adresarea acestor expresii jignitoare, mama lui intrând în panicǎ. Mai mult, reclamantul a menţionat că toate aceste acțiuni i-au produs grave prejudicii de imagine, afectând onoarea și demnitatea sa, fapt ce i-a afectat grav sǎnǎtatea, probitatea profesionalǎ și prestigiul de care acesta se bucurǎ în societate.

Continuarea pe Evenimentul 

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI