1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Campanie de prevenire a accidentelor rutiere. Nu urcati bauti la volan

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a lansat ieri o campanie pentru siguranta rutiera! Activitatile de informare si prevenire vor avea loc in perioada iulie – septembrie 2017 si se desfasoara in parteneriat cu Asociația pentru Protecția Rutieră WORLDSTREET. Vor fi impanzite peste tot materiale publicitare si se vor face actiuni in trafic, pentru a-i descuraja pe soferi sa fie iresponsabili la volan.

Incepand din aceasta luna si pana in toamna, politistii din tot judetul vor participa la o campanie organizata de IPJ Iasi, in parteneriat cu Asociatia Worldstreet. Sub titlul de “Have fun! Don’t Drink and Drive”, organizatorii isi propun sa atentioneze toti soferii sa fie mai responsabili in trafic si mai ales, sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice.

A fost realizat un spot de promovare, se vor imparti materiale informative si mai ales, vor fi facute actiuni in trafic, pentru a-i sanctiona pe cei care incalca legea. Campania are ca obiectiv sensibilizarea participanţilor la traficul rutier (șoferi, motocicliști, bicicliști și pietoni) cu privire la comportamentele adecvate pe care trebuie să le pună în practică pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.

Potrivit datelor Comisiei Europene, confirmate si de Institutului National de Statistica, Romania si Bulgaria conduc in topul numarului de accidente rutiere. Anul trecut, s-au inregistrat peste 30.000 de accidente de circulatie rutiera.
Din informatiile Institutului National de Statistica reiese ca in 2016, din cei 3.821 pietoni si conducatori de vehicule rutiere aflati sub influenta alcoolului care au fost implicati in accidente de circulatie rutiera cauzatoare de vatamari corporale, 1.688, respectiv 44,2% au fost conducatori de autoturisme. Din total persoanelor accidentate in accidente de circulatie rutiera cauzatoare de vatamari corporale, in anul 2016, mai mult de jumatate, respectiv 59,2%, aveau varsta de cel putin 30 ani.

Mentionam ca cele mai multe accidente rutiere se petrec in lunile iunie, iulie si august si peste 70% din ele, pe timpul zilei.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI