More

  Căldura mai scumpă cu 20%, la Pascani. Populaţia nu va fi afectată

  Array

  Preţul de producţie al căldurii la Paşcani va fi majorat cu 20%. Deocamdată măsură nu va afecta populaţia, diferenţa de preţ urmând să fie acoperită din bugetul local. Măsură a fost avizata de comisiile de specialitate şi urmează să fie aprobată în plenul şedinţei programată mâine de la ora 10.00.
  Conducerea societăţii a arătat că preţul căldurii nu a mai fost majorat din anul 2008 deşi de atunci a crescut atât TVA-ul cât şi cheltuielile cu gazul metan.
  În acelaşi timp reprezentanţii RAGCL au solicitat consilierilor să păstreze nemodificat pretul de facturare la populaţie, şi au oferit o alternative pentru că diferenţa de costuri să fie acoperită din subvenţii guvernamentale.
  Administratorul public a precizat că Primăria va face un astfel de demers pentru suplimentarea subvenţiei la căldură, aşa încă populaţia să nu nu simtă majorarea de preţ. Efortul bugetar suplimentar ar fi de aproape 1 milion de lei pe an.
  În momentul de faţă preţul de producţie al unei gigacalorii este de peste 322 lei şi va fi majorat la 391 lei. Pentru populaţie preţul de facturare va rămâne acelaşi, de 265 lei, în timp ce societăţile comerciale vor plăti tariful nesubvenţionat.
  Menţionăm că regia locală de termoficare a înregistrat anul trecut pierderi de 2,7 milioane de lei, majoritatea din cauza datoriilor istorice la bugetul de stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ANUNT

  Comuna Helesteni, judetul Iasi, anunta publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru Sectoarele cadastrale 25, pe o perioada de 60 de zile calendaristice, conf art...

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp