8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021

Căldura, de săptămâna viitoare. RAGCL Pascani încheie contract cu un alt furnizor de gaz si electricitate

Regia păşcăneană de termoficare va relua furnizarea căldurii şi apei calde de săptămâna viitoare, cel mai probabil începând cu 7 noiembrie. Anunţul a fost făcut de directorul unităţii în şedinţa de astăzi a Consiliului Local. Directorul unităţii a precizat că RAGCL are două varianteȘ fie achita restantelor iar furnizarea gazului va fi reluată imediat,  fie schimba furnizorul iar pentru încheierea contractului mai durează câteva zile.

Situaţia a fost clarificata după şedinţă, în urma discuţiei cu primarul municipiului. S-a hotărât încheierea unui nou contract, cu cu alt furnizor de gaz, TinMar Energy, până la sfârşitul acestei săptămâni. Totodată va fi încheiat şi un nou contract pentru furnizarea energiei electrice, cu aceiaşi firmă.

Odată cu noul contract de furnizare a gazului regia va achita în avans suma de 400.000 lei alocată de la bugetul local prin majorarea subvenţiei la căldură şi diminuarea preţului de vânzare la populaţie.

În acelaşi timp RAGCL Paşcani rămâne să stingă datoriile de 750 000 lei la actualul furnizor de gaze, care a refuzat o nouă reeşalonare la plata şi a închis robinetele.
Menţionăm că regia păşcăneană de termoficare are probleme serioase atât administrative cât şi financiare. În momentul de faţă membrii interimari desemnaţi să facă parte din CA-ul regiei au refuzat să semneze noile contracte de mandat.

De asemenea conturile sunt blocate iar datoriile la bugetele de stat sunt de peste 40 milioane de lei. Primarul şi o parte dintre consilierii locali au cerut conducerii regiei să demareze procedurile de intrare în insolventa subiect amânat până în primăvara anului viitor. La sistemul centralizat de încălzire din Paşcani au mai rămas branşate o parte din unităţile de învăţământ şi cca 2400 de abonaţi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Intalnire cu primarii pentru Autostrada A8, Tărgu Neamt – Iasi. Incep forajele geotehnice

Intalnire importanta in sala de sedinte a Consiliului Local din Pascani cu privire la stadiul de realizare...

Parcul industrial al Pascaniului, deocamdata doar vorbe

Demersurile privind amenajarea unui parc industrial la Pascani bat pasul pe loc de luni de zile. Consiliiul...

Cum explica primarul Pintilie discursul din prima zi de scoala: Am fost invitat, am participat dar nu sunt de acord. In 2015 i-a trimis...

Prezenta autoritatilor locale si judetene doar la doua unitati de invataman din Pascani, la festivitatea de deschidere...

11 milioane lei, imprumut pentru cimitirul mic si Piata Vale. Dediu: „Primarul Câțu”, nici un leu de la Guvern sau UE

Municipiul Pascani se imprumuta de la Trezoreria Statului pentru doua investitii importate. Solicitarea primarului Marius Pintilie a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI