3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Cabinetele stomatologice din mediul rural, în mare pericol

După tăierea finanţării din bani publici a acestora, tot mai mulţi stomatologi vor să închidă cabinetele şi să plece din ţară.
Pragul cabinetelolor stomatologice din judeţul Iaşi a fost trecut în ultimele luni de tot mai puţini pacienţi, ca urmare a deciziei ministrului Sănătăţii de a nu mai finanţa din bani publici medicina dentară. Chiar dacă sumele pe care le acorda Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi nu erau foarte mari, şi acopereau doar o parte din necesităţi, medicii stomatologi reuşesc cu greu să-şi desfăşoare activitatea corect, iar în perioada următoare ne putem aştepta la închiderea unor cabinete şi emigrarea medicilor. Numărul pacienţilor s-a redus în ultima perioadă, departe de cabinetele stomatologice stând persoanele care aveau înainte gratuitate totală sau parţială, femeile însărcinate, copiii, pensionarii şi cei cuprinşi în legile speciale, publicul ţintă al dentiştilor. Cei mai defavorizaţi sunt ieşenii din mediul rural, acolo unde sărăcia nu le permite să-şi trateze dinţii altfel decât gratuit. În scurt timp, de suferit vor avea şi cei din rural care-şi permit să plătească serviciile stomatologice, dar nu vor mai avea unde, deoare medicii se gândesc să-şi închidă cabinetele.

Continuare pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI