1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Bursa locurilor de muncă la Pașcani. Sute de pășcăneni caută să se angajeze

Bursa locurilor de muncă la Pașcani. Sute de pășcăneni caută să se angajeze

 Încă o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă a adus în atenția pășcănenilor oferte tentante de angajare. Și în acest an, holul Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani a fost plin, de societăți dar și persoane de toate vârstele care vor să muncească. Pe listă se găsesc firmele mari de la nivel național, dar și cele din oraș care participă de fiecare dată. Forța de muncă prezentă la eveniment s-a declarat mulțimită de oferte. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

Peste 1.500 de locuri de muncă  a adus în acest an ediția de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă. Firme de renume au poposit la Pașcani pentru câteva ore pentru a vorbi viitorilor angajați despre postul scos la concurs, oferte și beneficii în cadrul societății.

Și în acest an, interesul din partea pășcănenilor a fost mare, la bursă fiind prezente câteva sute de persoane, de toate vârstele.

Fiind denumită bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, acești nu au lipsit. Fie de școală profesională, liceu, postliceală sau chiar facultate. Unii dintre ei au venit doar să studieze piața, fiind convinși că se vor angaja conform studiilor terminate, alții sunt deschiși la orice ofertă și chiar să se specializeze la locul de muncă.

Nu au lispit nici cei de vârsta a doua la bursă. Cu ani de exeperință în spate în societățile din Pașcani sau chiar în străinătate, pășcănenii sunt dornici de muncă și caută orice numai să aibă un venit la sfârșit de lună.

Unul dintre cele mai căutate standuri a fost cel unde se angajează șoferi pe tir pentru spațiu european. Nu trebuie să cunoști o limbă străină iar salariu poate ajunge până la 1.800 de euro, lunar.

O noutate în acest an a fost standul Jandarmeieri Române pentru a prezenta oferta liceenilor și absolvenților. Acesta a fost luat cu asalt de către toate categoriile de vârstă cu dorința să lucreze ca bugetar, fiindu-le prezentate beneficiile meseriei.

Menționăm că oferta din această ediție a fost de 1.598 locuri de muncă vacante din care 240 pentru studii superioare. Din cele 1.270 de persoane participante care au discutat cu reprezentanţii celor 124 agenţi economici, 790 sunt proaspăt absolvenţi. Dintre aceştia, 654 au fost selectaţi în vederea angajării in perioada imediat următoare iar 30 de absolvenţi au încheiat un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale, 3 fiind cu studii superioare.

Angajatorii prezenţi la eveniment au avut posibilitatea de a primi informaţii detaliate referitoare la ultimile modificări legislative aduse Legii uceniciei la locul de muncă şi Legii stagiului.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI