18.7 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Bunurile lăsate nesupravegheate tentează hoţii

hotÎn general bunurile noastre sunt în siguranţă atunci când ne aflăm în diverse locuri publice, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Există anumite situaţii pe care infractorii le speculează, mizând pe mentalitatea des auzită în rândul unor oameni: MIE NU MI SE POATE ÎNTÂMPLA ASTA sau AICI NU SE POATE ÎNTÂMPLA AŞA CEVA.

Realitatea susţine însă contrariul şi vom argumenta acest lucru prin două exemple care demonstrează încă o dată cât de importantă este conduita preventivă, atât în ceea ce priveşte siguranţa personală, dar şi a bunurilor pe care le deţinem. Primul caz prezentat a fost comis în incinta unei săli de fitness din municipiul Iaşi. Un cetăţean marocan a reclamat faptul că în seara zilei de 27 ianuarie 2014, între orele 19.00-20.00, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul hainei pe care o lăsase în cuierul din vestiar, un ceas de mână în valoare de 250 de lei.

Cel de-al doilea caz s-a petrecut în incinta unui cabinet medical din municipiul Iaşi, situat la parterul unui bloc, în cursul zilei de 29 ianuarie a.c. Un pacient aflat la consultaţie a fost păgubit cu suma de 200 de lei, sustrasă dintr-o geantă lăsată pe unul dintre scaunele de pe holul cabinetului medical. În momentul producerii furtului, în sala de aşteptare nu mai erau alţi pacienţi, iar hoţii au comis fapta intrând pe uşa deschisă a cabinetului“Ne adresăm şi celor care administrează astfel de locuri, cum sunt cele susmenţionate, pentru a lua măsuri de descurajare a indivizilor cu intenţii infracţionale. Un sistem video de supraveghere poate reduce riscul comiterii unui furt sau în cazul producerii unei infracţiuni ajută poliţia pentru identificarea cât mai rapidă a hoţului.
În ceea ce priveşte cabinetele medicale este recomandat ca posesorii acestora să instaleze măcar un sistem sonor de avertizare care să semnaleze intrarea persoanelor in incintă, ţinând cont şi de faptul că pe timpul programului de lucru uşile de acces sunt de obicei descuiate” declară poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

DE LA ACELAȘI AUTOR

Incidența COVID-19 a depășit 2/1.000 în orașul Hârlău

Orașul Hârlău a depășit incidența de 2 la mia de locuitori (2,33). În această situație, prin ordinul...

Accident rutier grav dupa Hanul Drăgușeni. O mașină a fost ruptă în două

Accident rutier grav dupa Hanul Draguseni, vineri, in jurul orei 17:00. Intr-o fotografie de la eveniment postata...

Se scumpește apa îmbuteliată. Președintele APIA: Prețul crește cu cel puțin 20% și se va vedea la raft din octombrie

Valul scumpirilor continuă. Va crește și prețul apei îmbuteliate, iar majorarea va fi de cel puțin 20%,...

A fost identificat autorul furtului dintr-un birou din spatele Judecătoriei Pașcani

Poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Persoana...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI