More

  Buni la matematică. Concurs câștigat de Liceul “M. Costin”. Premii consistente oferite de Ministerul Educației

  Array

  Elevii şi cadrele didactice de la un liceu din Paşcani au câştigat un concurs de matematică digitală organizat de Ministerul Educaţiei la nivel naţional. Premiile au fost consistente şi s-a merit tot efortul, spun prichindeii. Acum din sala de clasă nu lipsesc produsele digitale cu care profesorii fac ca orele de curs să fie mai pe înţelesul elevilor.
  Competiţia s-a desfăşurat în perioada aprilie-iulie 2015 şi a presupus rezolvarea unor exerciţii de matematică atât în varianta scrisă cât şi digitală a unei culegerii venită de la minister. Pentru că şcoala din Paşcani s-a numărat printre cei 6 câştigători din regiunea Moldovei, ieri au venit şi premiile care constau într-un videoproiector, o tablă interactivă, 1 laptop, 10 tablete, dar şi materiale didactice pentru elevii clasaţi pe primele 5 locuri din fiecare clasa de a III a.

  Şi dascălii claselor au avut de conceput un capitol cu exerciţii şi probleme de evaluare pentru o culegere de matematică. Învăţătoarele Sorohan Cristina, Apostol Maria şi Tarcan Mariana au intitulat capitolul participant la concurs “Oraşul meu, Oraşul lui Sadoveanu”. În material, cadrele didactice au intercalat elemente din viaţa şi opera lui Mihail Sadoveanu în problemele de matematică propuse spre rezolvare.

  Şcolarii sunt fericiţi că se numără printre câştigătorii. Aceştia spun că exerciţiile au fost uşoare şi că mai aşteaptă astfel de concursuri. Copii au lucrat câteva ore pe zi atât la şcoală cât şi acasă, singuri sau în grupe de câte doi elevi.

  La competiţia au mai participat Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, Şcoala Gimnazială Iordache Cantacuziono precum şi şcolile din comunele învecinate Municipiului Paşcani, dar nu au reuşit să se numere printre câştigători.
  Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul mai multor luni şi a presupus rezolvarea unor exerciţii de matematică de către elevi, precum şi conceperea unor probleme şi teste de evaluare cât mai originale de către cadrele didactice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp