Slider

“Bocitoarele vesele” vin la Pașcani. Piesa de teatru este programată pentru 10 mai

Pășcăneni, sunteți așteptați la teatru! În această seară, pe scena Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” din oraș vor urca actorii de la Teatru din Botoșani cu piesa „Bocitoarele vesele”, adaptare după William Shakespeare. Biletele au fost puse în vânzare  iar pentru a avea acces la spectacol, trebuie să scoateți din buzunar doar 20 de lei.

“Hai la teatru!”, este invitația lansată de reprezentanții Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani pentru doritorii de o seară altfel. Spectacolul este programat pentru seara de miercuri, 10 mai, începând cu orele 18:30, în sala mare a instituției de cultură din centrul Pașcaniului. Piesa de teatru jucată este „Bocitoarele vesele”, în pielea personajelor intrând actorii de la Teatru din Botoșani.

Spectacolul  este o adaptare după una din piesele lui William Shakespeare, în care se trece de la tragic la o situaţie comică, plină de viaţă cu muzică din folclor.  Din distribuţie fac parte 21 de actori, iar rolul Dochiei este interpretat de actriţa Daniela Bucătaru. Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar durata spectacolului este de 120 de minute, cu pauză.

Despre piesa de teatru –

Personajul principal masculin din acest spectacol este tatăl unei cete de feciori, feciori care au fost blestemaţi să nu-şi găsească perechea. Necăjit de soarta băieţilor, tatăl a anunţat că va muri de mâhnire. Lumea din jurul sau obosise deja tot jelindu-l, inclusiv prin dans, dar tot trăgând câte un chef de pomină.

Ultima dorinţa a tatălui a fost să fie bocit de o femeie tare pricepută în săvârşirea acestui ritual, Dochia, o femeie cu care el avusese o mare dragoste în tinereţe. Când în scenă îşi face apariţia Dochia cu un grup de bocitoare se creează o situaţie cu totul inedită. Restul vedeți la teatru.

Slider
loading...