More

  Bilanţul activităţii Poliţiei TF pe primele 6 luni ale anului 2013

  Array

  La data de 24.07.2013 a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate şi a rezultatelor obţinute de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi în semestrul I al anului 2013, ocazie cu care s-a constatat canalizarea activităţilor pentru realizarea obiectivelor stabilite.

  La nivelul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au fost desfăşurate o serie de activităţi preventive, fiind organizate un număr de 417 acţiuni şi 6 razii , la care au participat şi poliţişti de la alte secţii de poliţie, jandarmi şi reprezentanţi ai altor instituţii de control ale statului. Au fost efectuate patrulări în 10905 trenuri, fiind aplicate 5220 contravenţii, au fost depistaţi 8 urmăriţi şi 32 infractori prinşi şi predaţi altor unităţi.

  A fost continuată Campania „ CĂLĂTORI ÎN SIGURANŢĂ ” pentru prevenirea furturilor, tâlhăriilor în trenurile de călători precum şi în staţiile de cale ferată.

  Pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă a fost demarat programul de prevenire „ Siguranţa ta contează ” .

  În urma activităţilor preventive desfăşurate la nivelul S.R.P.T. Iaşi, au fost sesizate un număr de 591 infracţiuni şi constatate un număr de 373 infracţiuni, din care 195 de natură economică, 173 judiciare şi 5 de altă natură.

  În primele 6 luni ale anului 2013 s-au desfăşurat cercetări într-un număr de 1262 dosare penale, fiind înregistrate un număr de 557 dosare penale şi soluţionate un număr de 596 dosare penale.

  Se constată un trend descendent al furturilor din vagoane şi al celor de la infrastructură.

  În perioada supusă evaluării, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au fost implicaţi în executarea de activităţi menite a duce la prevenirea producerii de accidente de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată.

  În perioada analizată, au fost executate 21 acţiuni comune în cooperare cu poliţiştii Serviciilor Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J-urilor, zonele vizate fiind în special trecerile la nivel cu calea ferată nepăzite, fiind aplicate un număr de 527 sancţiuni contravenţionale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI