More

  Big Brother din zona Vale – Pascani a fost dat in folosinta

  Array

  Astazi, 17 ianuarie 2013,  incepand cu ora 10, a fost facuta receptia centrul de supraveghere a camerelor de luat vederi amplasate in zona Vale a municipiului Pascani. Investitia este de cca 4 miliarde de lei din fonduri europene si de la bugetul local in cadrul proiectului privind creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

  La eveniment au participat autoritatile locale, managerii de proiect, dar si sefii politiei locale si municipale. Taierea panglicii nu a mai avut loc, pentru ca toti cei prezenti s-au grabit sa intre in camera amenajata in sediul Politiei Pascani pentru a vedea echipamentele de supraveghere.

  Asadar pascaneni, atentie mare pe unde circulati si mai ales la ceea ce faceti in spatial public. Asta deaorece cele 18 camere de supraveghere acopera 60 % din suprafata zonei Vale. Acestea au fost amplasate in zona scolilor, a pietei agroalimentare, a garii, a bisericilor, dar si la intrarea in parcul Pestisorul precum si la sacarile mari si cele mici. Acestea inregistreaza non-stop tot ceea ce se intampla in raza de actiune, insa nu sunt autorizate si pentru inregistrarea traficului rutier. Camere video fixe si mobile, de ultima generatie sunt cuplate prin fibra optica la o unitate de supraveghere, imaginile urmand sa fie stocate pe servere timp de 60 de zile. Camerele vor fi supravegheate non stop de patru politisti locali care vor lucra in schimburi.

  Vasile Avasiloaei, șeful Poliției Locale, spera că prin punerea în funcțiune a acestor echipamente să fie mult limitat timpul de intervenție al autorităților, iar numarul cazurilor de furturi si de tulburare a linistei publice sa scada simtitor.

  Eficienta investitiei a fost demonstrate astazi, 17 ianuarie 2013 in fata presei. Politistii au aratat imaginile surprinse in urma cu doua zile de camerele de luat vederi cu momentul in care un barbat a cazut din picioare jos dupa ce i s-a facut rau. Initial s-a crezut ca a alunecat pe gheata, insa in urma analizarii filmului au fost constatate adevaratele cauze.

  Finalizare investitiei a intarziat cu cateva luni de zile. Mangerul de proiect, Laura Pascu a explicat ca unele avize au fost obtinute cu mult mai tarziu decat graficul prognozat. Investitia a fost executata din banii Primariei urmand ca o parte din cheltuieli sa fie decontate din fonduri europene.

  Primarul Municipiului, Dumitru Pantazi s-a arata multumit de investitia facuta. El a spus ca in urmatorii ani si in zona Deal vor fi montate astfel de camera de supraveghere. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  Lege pentru colectarea selectivă a frunzelor. Amenzi usturătoare pentru gospodarii care mai dau foc la frunze în curte

  Ştiţi mirosul de la ţară, din fiecare toamnă şi primăvară, când oamenii îşi fac curat în grădini şi ard vegetaţia uscată? Luaţi-vă adio de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI