-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Bătălie în instanţă pe numele „Praxis“ între două firme din județ

În judeţ încap şi două firme de profil medical cu numele de „Praxis“. Decizia a fost luată joi de magistraţii Curţii de Apel într-un dosar în care SC Investigaţii Medicale Praxis SRL a dat în judecată SC Bella Praxis SRL Paşcani, acuzând-o de concurenţă neloială. Societatea ieşeană ceruse ca celei păşcănene să i se interzică folosirea numelui „Praxis“.

Argumentele aduse de ieşeni au fost că laboratoarele Praxis din Iaşi funcţionează din 2013 sub această denumire, iar numele se află în curs de înregistrare ca marcă, ceea ce ar da dreptul de utilizare exclusivă. La rândul lor, reprezentanţii firmei păşcănene au arătat că funcţionează ca „Bella Praxis“ exclusiv în Paşcani, din 2016, iar până acum, societatea ieşeană nu s-a arătat deranjată de asemănarea denumirilor. În plus, nici domeniile de activitate nu ar fi identice, întrucât „Bella Praxis“ nu efectuează investigaţii de laborator. De altfel, cuvântul „praxis“ este trecut în dicţionarul limbii române, ca substantiv comun. Conflictul a izbucnit de fapt după ce ieşenii şi-au deschis un punct de lucru şi în Paşcani.

În primă instanţă, Tribunalul a dat dreptate ieşenilor, impunând societăţii „Bella Praxis“ să nu mai ofere servicii medicale pentru analize de laborator care să conţină denumirea „Praxis“. Judecătorii nu au interzis însă păşcănenilor să ofere alte tipuri de servicii medicale a căror prezentare să conţină acest cuvânt. Contestaţia înaintată de „Bella Praxis“ a întors însă sentinţa cu 180º, Curtea de Apel respingând plângerea firmei ieşene. Nici această decizie nu este însă definitivă, existând încă posibilitatea recursului.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI