More

  Barajul de la Lunca Pascani la un pas de a fi inchis. Politicienii cauta solutii muncitorii se tem pentru locurile de munca

  Array

  Discutii aprinse in legatura cu soarta Barajului de la Lunca Pascani. Astazi, in jurul orei 9.00, parlamentarii pascaneni, senatorul Florin Constantinescu si deputatul Neculai Ratoi, impreuna cu presedintele Cosniliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, s-au intalnit cu reprezentantii si muncitorii societatii pentru a gasi o solutie de supravietuire, in contextul in care Hidroelectrica SA este in procedura de insolventa iar administratorii speciali nu mai vor sa faca investitii, decat in regim de maxima eficienta.

  Parlamentarii pascaneni sustin ca investitia realizata, in proportie de peste 90%, ar trebui preluata de Apele Romane avand in vedere ca este un obiectiv strategic in sistematizarea bazinului hidrografic Siret.
  Mai mult, ei au spus ca vor propune Guvernului sa aloce cel putin 130 de miliarde de lei, suma minima necesara pentru punerea in functiune a hidrocentralei, tocmai pentru ca, mai apoi, din veniturile obtinute, sa autofinanteze realizarea restului de lucrari care trebuie executate pana la finalizarea proiectului.

  La dezbateri a participat si primarul Pascaniului care a spus ca va face demersurile necesare pentru ca lucrarile de la barajul Lunca Pascani sa fie duse la bun sfarsit nu abandonate.
  In acelasi context, presedintele Consiliului Judetean Iasi a cerut autoritatilor locale sa dea dovada de multa determinare si creativitate in interventiile lor pe langa Guvernul Romaniei asa incat sa fie gasite solutii de finantare pentru finalizarea lucrarilor de la baraj.

  Adomnitei a atras atentia ca abordarea acestei probleme, doar in termeni de profit economic, este gresita avand in vedere ca este vorba, mai intai, de o investitie strategica. Seful judetului crede ca o solutie ar fi ca suma necesara pentru finalizarea lucrarilor sa fie asumata atat de Hifdroelectrica cat si de Ministerul Mediului, solutie mult mai suportabila pentru investitori.
  Metionam ca sambata dimineata va urma o noua runda de discutii, pe acesta tema.

  Orizont,info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp