1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Bani europeni pentru 170 km de asfalt. Vezi care sunt comunele beneficiare

Bani europeni pentru 170 km de asfalt. Vezi care sunt comunele beneficiare

 Veste bună pentru județul Iași. Consiliul Judeţean (CJ) este pe punctul de a semna un contract de finanţare europeană în valoare de aproape 73 milioane euro. Din acești bani vor fi asfaltați 170 de km de stradă ce face legătura între Iași și Suceava. În județ sunt 11 comunele dintre care Lespezi, Sirețel sau Scobinți. Ministrul Rovana Plumb este așteptată la Iași, luni.

Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, va fi prezentă luni, 4 septembrie la Iași pentru semnarea contractului de finanțare ce vizează cea mai mare investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere din județele Iași și Suceava „Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava”.

Este vorba despre drumul Iaşi – Suceava (170 km, dintre care 92 km sunt în judeţul Iaşi), care ar urma să primească fondurile prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR).  Drumul tranzitează 11 comune din judeţul Iaşi: Rediu, Movileni, Gropniţa, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belceşti, Cepleniţa, Scobinţi, Lespezi şi Sireţel.

Practic, acesta ar fi şi primul contract semnat de o autoritate din judeţul Iaşi în cadrul POR, principalul program de finanţare pentru Primăria Iaşi şi CJ Iaşi.  Cele două autorităţi vor asigura o cofinanţare de 2% din valoarea lucrărilor (6 milioane euro), Guvernul va oferi 9 milioane euro, în timp ce fondurile europene vor ajunge la 58 milioane euro.

Amintim că modernizarea drumului Iaşi – Suceava a fost catalogată drept o prioritate regională în urmă cu mai mulţi ani, dat fiind faptul că în proiect sunt implicate două consilii judeţene.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La cine te duci, dacă te-a abandonat furnizorul de energie

Electrica Furnizare este Furnizorul de Ultimă Instanță (FUI) desemnat pentru luna decembrie de către ANRE, care trebuie...

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor...

Stație mobilă care preia cererile pentru eliberarea actelor de identitate din comunele ieșene

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași va veni în ajutorul persoanelor care locuiesc în comunele...

Furtună pe autostradă: cum a fost faultat Iașul în planul de investiții pe următorii 8 ani

Amânarea finanţării şi realizării A8 în favoarea altor proiecte controversate şi în mod cert mai puţin importante,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI