More

  Balul Bostaneilor la Colegiul Tehnic de Cai Ferate “Unirea”, Pascani

  Array

  Ieri dupa amiaza, incepand cu orele 16:00 , la Clubul Copiilor din Pascani a avut loc cea de-a IX-a editie a Balului Bostaneilor organizat de Colegiul Tehnic de Cai Ferate.

  La competitia organizata s-au inscris colectivele claselor a IX-a si a X-a, care au avut de participat la 6 probe:

   

  1. ,,Neamurile lui Nică,,– probă în care grupul de elevi se prezintă, inspirat de personajele unei poveşti / povestiri alese (în contextul temei).
  2. „Lada de zestre a bunicii”– fiecare grup desemnează un reprezentant careextrage din ladă un obiect pe care trebuie să-l numească și să precizeze la ce folosește  (este vorba de obiecte / unelte tradiţionale, ex. Un fus – folosește la tors / răsucit lâna).
  3. „Unde-i graiul de-altădată?” –fiecare grup desemnează un elev care trage la sorț un bilet pe care este notat un cuvânt – arhaism / regionalism, întâlnit în povestirile lui Ion Creangă. Elevul trebuie să explice cuvântul sau să găsească un sinonim al acestuia.
  4. „Unde-i joc și voie bună!” – probă de dans la care participă 2 elevi din grup (1 fată + 1 băiat) care vor dansa pe un colaj de melodii.
  5. „Pot și eu cânta ca ei!” –  1 sau 2  elevi sunt desemnați de grup să interpreteze un fragment dintr-o melodie populară românească (karaoke).
  6. “Românii au talent” – probă la care grupul pregătește un moment artistic (legat sau nu de tema balului): scenetă, dans.

  La final, juriul a decis la cine vor merge cele 3 premii oferite. Colectivul clasei a X-a D a castigat bostanelul de bronz, clasa a IX-a F a castigat bostanelul de argint, iar clasa a X-a B a fost premiata cu bostanelul de aur.

  Mentionam ca evenimentul este o activitate initiata de scoala si coordonata de Daniela Orasanu si este considerata o replica romaneasca a sarbatorii de Halloween.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp