-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Autoutilitară cu lama și sărăriță, la Heleșteni

Iernile o să fie mai ușoare în comuna Helesteni. Administrația locală a cumpărat de curând o autoutilitară pentru curățarea drumurilor de zăpadă. Mașina este second-hand și a fost adusă din Germania. S-au achiziționat și accesorii, astfel că are și sărăriță și lama pentru deszăpezire. Prețul a fost de aproape 29.000 de euro, bani de la bugetul local.

Primaria Helesteni cumpără tot ce trebuie pentru a trece cu bine peste iernile pline cu zăpadă. De săptămânile trecute, în curtea administrației locale a ajuns un utilaj abia achiziționat. Este vorba despre o autoutilitară, marca Mercedes, 4×4, care va fi folosită pentru deszăpezirea drumurilor din satele componente.

Vehiculul are și accesorii, sărăriță și lama și este second-hand. A fost adus din Germania la prețul de 28.800 de euro, bani dați de la bugetul local.

Nu este singură măsură luată în prag de iarnă pentru a preveni incidentele. În ședința de ieri a bătrânilor din comună, edilul a cerut o lista cu cei vârstnici care sunt singuri și lipsiți de ajutor, pentru a-i avea în evidenta.

Mentionam că, potrivit celor spuse de primarul comunei,Constantin Hira, în urmă cu mulți ani, comuna rămânea izolată și câteva săptămâni bune în perioada iernii, din cauza lipsei de utilaje care să curețe drumurile.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Demersuri pentru un nou sediu de primărie, la Miroslovești

Se fac demersuri pentru un sediu nou de primarie in comuna Miroslovesti. In sedinta de Consiliu Local...

FOTO | Primul episod de iarnă din acest sezon. Nu au fost probleme în Pașcani și împrejurimi

A fost primul episod de iarna adevarata in Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, din...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, în Pașcani

Atentie la drum, mai ales atunci cand este vreme rea iar vizibilitatea redusa. O soferita in varsta...

VIDEO | O nouă campanie de informare privind colectarea deșeurilor în municipiul Pașcani – vegetație uscată și voluminoase

Administratia locala din Pascani a demarat o noua campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI