More

  Autostrada Iaşi – Târgu Mureş se transformă în autostrada Iaşi – Târgu Neamţ. Temporar

  Array

  Ministrul Transporturilor, Dan Şova, susţine că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ-Târgu Mureş ar putea fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie, în timp ce finanţarea pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ va fi asigurată din Fondul de Coeziune.

  Dan Şova a declarat, la Iaşi, că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ-Târgu Mureş va fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie, el apreciind că lucrările ar putea fi terminate până la începutul anului 2019.

  “Tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ costă foarte mult şi este şi foarte dificil de făcut, pentru că este prin munte. Am propus premierului şi vom analiza în guvern ca finanţarea să fie asigurată din acciza introdusă la 1 aprilie. Din acciză se ajunge la încasări anuale de 500 de milioane de euro. Este foarte posibil să introducem această bucată de autostradă pe acciză”, a declarat ministrul Dan Şova.

  El a afirmat că în luna iulie se va proceda la o rectificare pozitivă pe bugetul CNADNR, în care vor fi prinşi banii colectaţi din acciza pe combustibili în perioada 1 aprilie – 30 iunie.

  Potrivit lui Şova, celălalt tronson al autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, respectiv Ungheni-Târgu Neamţ, va fi realizat din Fondul de Coeziune, anunţul licitaţiei pentru efectuarea studiului de fezabilitate urmând să fie publicat în cel mult zece zile.

  Şova a spus că lucrările la tronsonul Ungheni – Iaşi- Târgu Neamţ ar putea începe în toamna anului viitor, acestea urmând să fie finalizate în octombrie 2017.

  “Orice alt om din administraţie sau om politic care vine şi spune că se poate face mai repede, vă minte”, a mai spus Dan Şova.

  Întrebat cum explică faptul că afirmaţiile sale legate de realizarea autostrăzii care să lege Moldova de Ardeal vin pe finalul campaniei electorale pentru europarlamentare, Dan Şova a răspuns: “Îmi pare rău că-s alegeri. Nu se suprapune nimic, eu nu fac promisiuni, astea-s calendarele”.

  Majorarea accizei pentru carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru, a intrat în vigoare, în 1 aprilie, având ca efect creşterea cu 0,41 lei/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorină şi petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen).

  Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Să fim oameni, nu roboți!

  Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este cel puțin o persoană singură sau o...

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani. //

  Paște fără tichete sociale pentru pășcănenii cu venituri mici! Viceprimarul Rățoi: Sunt bani aruncați pe apa Sâmbetei! Pintilie: În calitate de președinte al PNL...

  Pășcănenii cu venituri mici nu vor primi, in acest an, tichete sociale de Paste. Hotărârea a fost luată de legislativul pascanean, întrunit in ședința...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet