1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Autorităţile în alertă, din cauza iernii

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a inspectat bazelele de deszăpezire ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, ca urmare a avertizării de Cod Galben până astăzi, orele amiezii. Drumarii recomandă șoferilor să circule cu prudență pe drumurile naționale, cu informarea prealabilă asupra condițiilor meteo și, mai ales, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul rece. „Menționăm că, la acest moment, în bazele noastre de la Secțiile de Drumuri Naționale și districte din județele Moldovei avem pregătite 75 de autoutilaje de deszăpezire proprii și 347 închiriate, conform contractelor, la care se adaugă alte 117, la cerere.

 

Drumarii noștri sunt pregătiți pentru o nouă noapte albă, fiind mobilizați 24 de ore din 24 pentru asigurarea unor condiții optime de circulație participanților la trafic din zona Moldovei și nu numai”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași. Prefectul s-a declarat mulţumit după vizitele avute la bazele de deszăpezire. „Am verificat două baze de deszăpezire gestionate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

 

Am fost la Poieni și la Valea Lupului pentru a discuta cu reprezentanții direcției și pentru a verifica dacă sunt pregătiți pentru ninsoarea anunțată pentru zilele de miercuri și joi. Am constatat că există suficient material antiderapant, iar utilajele sunt pregătite pentru intervenții”, a declarat prefectul. Până astăzi, 15 februarie, ora 13.00, se vor consemna ninsori temporar însemnate cantitativ (20-25 l/mp), cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45-50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

 

Sursa Evenimentul

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...