Slider

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Serbescu, a ţinut astăzi, din nou, audienţe la Paşcani. Cele mai multe probleme, au fost ca de obicei, cele legate de fondul funciar. Oamenii îşi vor terenurile pierdute prin acte de ani de zile şi speră să găsească o soluţie prin reprezentantul Guvernului. Un caz mai special a fost al unei familii dintr-un cartier al oraşului, unde pe o stradă nu este curent electric.

A fost din nou aglomeraţie la Primăria Paşcani, în această dimineaţă. Prefectul judeţului Iaşi, Marian Serbescu, a ţinut pentru a doua oară în această luna, audienţe la sediul instituţiei publice. Majoritatea oamenilor înscrişi pe liste au venit pentru a-şi recupera terenurile pierdute prin acte de ani de zile.

 

Sătui de a umbla pe drumuri pe la diferite instituţii şi chiar judecătorie, pentru a intra în posesia pământului lăsat moştenire, cetăţenii vin cu speranţa în faţa prefectului pentru a cauta dreptatea. Unii chiar au ameninţat că vor face plângere penală unor funcţionari de la Primăria Paşcani, pentru că ar fi tărăgănat, intenţionat, anumite proceduri.
Un caz mai special a fost al unei familii care locuieşte în cartierul Aerodrom de o luna de zile. Părinţii şi cei patru copii, cu rezultate foarte bune la învăţătură, locuiesc pe întuneric, deoarece nu există reţea de energie electrică în zona în care locuiesc. Au autorizaţie de construcţie din urmă cu patru ani, însă nici până la acest moment nu s-au făcut demersuri pentru asigurarea utililatilor publice.
Bani ar fi la bugetul local pentru această investiţie, însă termenul de realizare îi condamnă pe cei care locuiesc în zona, la câteva luni bune de întuneric: extinderea ar urma să fie făcută până la sfârşitul anului 2017.
Menţionăm că potrivit celor spuse de prefectul judeţului Iaşi, următoarele audienţe în teritoriu vor fi ţinute la Hîrlău, în iunie, iar o luna mai târziu, în iulie, cel mai probabil se va întoarce la Paşcani.

Slider
loading...