More

  Au început „Zilele Municipiului Pașcani” – Festivitate de deschidere a Târgului Meșterilor Populari (VIDEO)

  Array

  Astazi, 05 iulie a.c., a inceput sarbatoarea in orasul Pascani. Cu ocazia Zilelor Municipiului, mesterii populari din toata tara dar si din Republica Moldova au poposit cu tot ce au mai bun in Piata „Mihail Sadoveanu” din centrul orasului.
  La ora 12:00 a avut loc deschiderea oficiala a Targului Mesterilor Populari, cu discursuri din partea oficialitatilor si a organizatorilor si inmanarea diplomelor de participare unor mesteri. Mai mult, trei dintre ei au primit diplome pentru prima participare la un asemenea targ si pentru intrarea in Asociatia Mesterilor Populari.

  Apoi, a urmat un spectacol memorabil al Ansamblului Folcloric „Teodor Burada” al Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi si Fanfarei dirijata de Mihaita Atomei.

  In acest timp, mesterii au inceput sa isi expuna produsele dintre cele mai diverse. Se regasesc in targ spre vanzare, podoabe si bijuterii, impletituri, oua incondeiate, icoane, instrumente muzicale, obiecte din piele, lemn sau ceramica.

  Totodata, cei pofticiosi pot cumpara produse culinare traditionale, precum dulceata din localitatea Varatec-Neamt, alvita si ciocolata de casa tocmai din Prahova, carne si branza din Covasna sau cozonac rumen din Harghita.

  Mentionam ca targul va fi deschis pana duminica, 07 iulie a.c.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI